Soundbites Festival

  Nieuws

MONNICKENDAM - De tweede editie van het Soundbites Festival plaats vindt zaterdag 22 september plaats. Ruim 20 Sounds – bands, muzikanten, zangers en zangeressen – en vrijwel evenveel Bites – lekkere hapjes en drankjes - zijn te vinden op dit festival van 17.00 tot 21.00 uur.
Bekende Waterlandse namen als Stinkend Vuil, Happy Flower Singers, bigband the Notorious Monks en de Drost en Zetzema treden op tijdens het Soundbites Festival. Er is van alles: van salsa tot rock, van singer-songwriters en Hollandse meezingers tot zilte zeemansliederen en close harmony.
Voor de Bites komen er heel veel verschillende keukens. Er is Indonesisch eten, lokaal gebrouwen bier, pizza, sushi, broodjes pulled pork en nog veel meer. Voor kinderen zijn er poffertjes en limonade op het veldje achter de Lutherse Kerk en op verschillende locaties wordt er frisdrank geschonken. De Monnickendamse stadsdichter Ate Vegter zal ook dit jaar met zijn bijzondere regels bij elke locatie de sounds en bites aan u voorstellen.
Als ‘festivalterrein’ is er gekozen voor diverse locaties in het centrum van Monnickendam, in het gebied van de Gooische Kaai, ’t Prooyen, Zuideindermolensteeg, Zuideinde (bijvoorbeeld bij Bril & Lens en Coffee & Cacao), de Beestenmarkt en straten ertussen. Ook dit jaar is het Soundbites Festival gratis toegankelijk, maar voor het eten en drinken dient (natuurlijk) wel te worden betaald.

Meer berichten