Op wie ga je stemmen? Westlandse stemwijzers zijn online

Algemeen
Met tien partijen is de keuze reuze.
Met tien partijen is de keuze reuze. (Foto: RdH)

Op wie ga jij stemmen voor de gemeenteraadsverkiezingen 2022 in Westland? Met tien partijen is de keuze reuze! Geen nood; er zijn diverse stemwijzers en stemhulpen om je op gang te helpen. Een overzicht.

Gemeenteraadsverkiezingen 2022

Lokale stemwijzer

Nieuwswebsite nu.nl heeft een reeks lokale stemwijzers gelanceerd. Vul je postcode in, beantwoord stellingen en er komt een lokaal stemadvies uitrollen. 

Jong en oud

Daarnaast zijn er stemwijzers die toespitst zijn op bepaalde bevolkingsgroepen. Zo lanceerde de Katholieke Ouderenbond (KBO) Westland een stemwijzer speciaal voor senioren.

Ben je jong en stem je misschien voor het eerst? De Westlandse Jongerenraad lanceerde speciaal voor jou een stemwijzer met onderwerpen die voor Westlandse jongeren belangrijk zijn, zoals onderwijs, openbaar vervoer en het nachtleven. Je vindt deze stemwijzer hier online.

Tekst gaat door onder de afbeelding.

gemeenteraadsverkiezingen westland partijen

Verkiezingsprogramma’s

Verdiep je je liever wat meer in de materie? Je vindt de verkiezingsprogramma’s van de deelnemende partijen op hun websites. Natuurlijk kun je ook alle artikelen in ons dossier ‘Gemeenteraadsverkiezingen 2022’ lezen voor nog meer achtergronden.