Slotweekend Expositie Tiny van der Sar in de Hofboerderij

Cultuur
Plas van alle Winden, werk van Tiny van der sar
Plas van alle Winden, werk van Tiny van der sar (Foto: Eigen productie)

De Westlandse kunstenares Tiny van de Sar exposeert nog op zaterdag 27 en zondag 28 april in de Hofboerderij te Wateringen. De afgelopen weekenden bezochten vele belangstellenden al deze expositie. Duidelijk was dat Tiny de  afgelopen jaren niet meer in het Westland had geëxposeerd. Daarom was er veel belangstelling, ook voor haar recente werk.

Tiny is in ’s-Gravenzande geboren, waar ze als tuindersdochter opgroeide. “De tuin” speelt nog steeds een rol in haar werk: “Kassen in vele gedaanten kleuren haar bestaan”. Met puur plezier en grote passie, tekent, schildert en etst zij de wereld van de tuinbouw. Vele etsen, aquarellen en etsen vonden dan ook hun weg naar tuinbouw gerelateerde particulieren, gemeenten en bedrijven. 

Over het schilderijen zegt Tiny: “schilderen is een prachtig vak. Ik kan het niet laten iets moois te maken. Olieverf heeft mijn voorkeur door het schilderij laag voor laag te kunnen opbouwen tot het stralend naar voren komt”. 

Over het etsen zegt Tiny: “het grafische van de techniek van het etsen heeft mij altijd zeer bekoord. Ik streef hierbij daar perfectie in kleur, sfeer en harmonie.”

De expositie is nog komend weekend gratis te bezoeken tussen 13.30 en 16.30 uur: de koffie en thee staan klaar. De Hofboerderij ligt aan de Hoflaan 1 te Wateringen en er is voldoende parkeergelegenheid.