karter Dylan Visser uit Assendelft die zondag in Emmen derde werd in de eindstand van het NK in de Mini Parilla-klasse.
karter Dylan Visser uit Assendelft die zondag in Emmen derde werd in de eindstand van het NK in de Mini Parilla-klasse. ((Foto: Bas Kaligis/RaceXpress.nl))

Karter Dylan Visser pakt ticket voor WK in Le Mans


EMMEN – Karter Dylan Visser heeft zijn ticket voor het WK in Le Mans binnen. Het elfjarig karttalent uit Assendelft reed afgelopen weekeinde twee solide races tijdens de laatste ronde van het Nederlands kampioenschap IAME op het circuit in Emmen. Tweemaal haalde hij in de Mini Parilla-klasse het podium waarmee hij de derde plek in de eindklassering veiligstelde. En dus wacht hem een nieuw avontuur in Le Mans. "Daar heb ik echt veel zin in. Voor mij wordt het de eerste keer, dus ik ben benieuwd."

In Emmen stond Dylan weer twee keer op het podium. Een plek die de jonge coureur uit het topteam TK Racing van Kurt Timmermans inmiddels maar wat goed kent, want hij rijgt de podiumplaatsen dit seizoen aaneen. Dat hij in beide finaleraces 'slechts' derde was geworden, viel hem daarom een beetje tegen. "Dit was niet echt mijn weekend", stelde het karttalent uit Noord-Holland na de laatste race nuchter vast. "Zaterdag lag ik lang voorop maar moest ik in de laatste rondes twee karters voor laten gaan. Daar baalde ik stevig van. En de race op zondag viel een beetje in het water omdat de afstelling van de kart niet goed was. We hadden gegokt op een droge race, maar al snel begon het te regenen. Door een verkeerde bandenspanning kon ik niet helemaal voluit gaan en dus zakte ik van de eerste plaats terug naar plaats vijf. Meer zat er voor mij niet in, helaas."

Door een tijdstraf van twee concurrenten klom Dylan ook in de laatste race naar een verdienstelijke derde plek en dus wéér een podiumplaats. Dat hij daarmee ook de derde plek in het eindklassement van het NK veiligstelde, betekende veel voor hem. "Als nummer drie van het NK heb ik mijn ticket voor Le Mans nu binnen, en dat was voor mij dit seizoen het grote doel. Rijden op het circuit in Le Mans is echt een droom voor mij. Daar rijden de beste karters van de wereld en daar mag ik mij nu mee meten. Ik ben heel benieuwd."

Dylan hoopt in Le Mans bij de beste dertig karters in zijn leeftijdscategorie te eindigen. "Daarmee zou ik tevreden zijn, want het wordt pas mijn eerste optreden op het WK. Maar als alles meezit kan ik misschien nog wel beter scoren, dat zou mooi zijn." Aan zijn zelfvertrouwen zal het niet liggen, want Dylan weet wat hij kan en dat is snel racen. Dit jaar heeft hij zich zowel bij het NK als ook bij de Benelux Series, de Euro Series en de GK4 veel van voren laten zien.

Een overstap naar de Junioren ligt dan ook voor de hand. Maar zover wil hij nog niet vooruitkijken. "Ik ben tevreden over mijn seizoen tot nu toe. Ik heb nog een paar races voor de boeg, maar ik ga me nu eerst focussen op het WK. Als ik daar goed voor de dag kan komen, dan is mijn seizoen geslaagd. Ik ga er in ieder geval alles aan doen."

Dylan Visser bedankt zijn vader en moeder, Kurt Timmermans van TK Racing en zijn monteur Roy.

Dylan Visser wordt in zijn raceactiviteiten ondersteund door Van der Zee Timmerbedrijf, Braspenning Timmerwerken, Roan, Fihuma, Control 2000, Stichting De Stam, J. van Huizen, Sign Vision Belettering, Stuba, All in panel, Kwastro schilderwerken, de Zinkelarij en opa Visser.

Yvette van der Does
Meer berichten