'We’ll never walk alone’

Algemeen
Afbeelding
Foto's: inzet Bart Homburg/ luchtfoto: Drone-Eye by Ton Lentz

ZAANSTAD - Burgemeester Jan Hamming heeft een brief geschreven om alle Zaankanters een hart onder de riem te steken in deze lastige tijden. 

Beste Zaankanters,

You’ll never walk alone’. Of beter nog: ‘We’ll never walk alone’.

Alle inwoners van de dorpen en Zaandam. Iedereen bij u in de straat. De kinderen van de Kleurenpracht en de kleuters van Het Koraal. De ouderen in de Rosariumhorst en Pennemes. De ondernemers van Molletjesveer en de cafés in Krommenie.De moeilijke situatie waar we mee te maken hebben raakt ons en vraagt veel van ons allemaal.

Het vraagt discipline in het volgen van de richtlijnen van de overheid. Het vraagt vertrouwen in een goede afloop zonder te weten wanneer dat moment daar is. Het vraagt menselijkheid, oprechte aandacht voor anderen en dat met minimaal 1,5 meter afstand. En dat is best lastig.

Toch wil ik iedereen oproepen om zijn of haar steentje bij te dragen. De Zaanstreek is groot geworden dankzij onderlinge solidariteit, naar elkaar omkijken. Door ons nu aan de richtlijnen te houden kunnen we letterlijk levens redden.

Laten we de Zaanse gemeenschap samen gezond houden. Mijn vraag aan u is: denk aan elkaar. Ga respectvol om met anderen, bijvoorbeeld in de rij in de supermarkt. Geef wat liefde aan de mensen die in deze situatie gewoon aan het werk zijn.

Dat kunnen hulpverleners zijn, zoals een verpleegster of een huisarts. Maar denk ook aan de caissière in de supermarkt, de man die uw afval ophaalt of de stratenmaker. Laten we aan elkaar onze waardering wat vaker tonen.

Geef wat warmte aan een ouder familielid en neem wat vaker contact op. Stel uzelf de vraag: Hoeveel moeite kost het groeten van een onbekende? Hoeveel moeite kost het geven van een glimlach? Hoeveel moeite kost het voeren van een telefoongesprek met een familielid?

Dan weet ik dat u dezelfde conclusie trekt als ik:

We’ll never walk alone’.

Hartelijke groet,

Jan Hamming