Nieuwe boek Zaanse schrijfster Mieke Gastkemper

Algemeen
De omslag van Lola staat op.
De omslag van Lola staat op. Foto: aangeleverd

ZAANDAM - ‘Lola staat op - Een kijkje in het dagboek van een tiener’. Zo heeft het nieuwe boek van de Zaandamse schrijfster Mieke Gastkemper.  Op vrijdag 7 augustus is haar young adult boek verschenen dat wordt uitgegeven door Uitgeverij Boekscout. 

Het is het eind van de zomervakantie en Lola moet weer naar school. Ze gaat naar 4 havo en er staat haar nog veel te gebeuren. Lola heeft haar vrienden bijna de hele zomer niet gesproken. Ze heeft dus extra veel zin om leuke dingen te doen met haar vrienden, zoals feesten. Ze zou niet weten wat ze zonder haar vrienden moet. Tot ze verliefd wordt op Jake. Dit loopt helaas uit tot een fiasco. Hoe komt ze hier uit?

Schoolproject

Mieke Gastkemper (2002) komt uit Zaandam en zat zelf nog op de middelbare school toen ze haar eerste boek schreef. Ze is altijd al erg creatief geweest en hield altijd al van lezen. Avonden lang heeft ze naast school aan Lola staat op gewerkt. Wat begon als een project voor school is uitgebloeid tot een prachtig verhaal. 

Lola staat op - Een kijkje in het dagboek van een tiener, telt 80- pagina’s, heeft ISBN nummer 9789464034608 en kost € 16,99.