UPDATE

Geknakt haantje Partycentrum De Bun verwijderd

Algemeen
Het haantje is eraf!
Het haantje is eraf! (Foto: Dirk Karten)

WESTZAAN – De windstoten tot 100 km/uur die storm Evert begin meebracht, waren teveel voor het haantje van Partycentrum De Bun, te vinden aan de Groene Jagerstraat 2. De wind stond blijkbaar net verkeerd en pakte het haantje vol in de flank. Net teveel van het goede voor de toch al door roest aangetaste voet van het haantje dat waarschijnlijk niet meer met de wind meedraaide, waardoor hij omviel. Gelukkig niet dusdanig dat het haantje naar beneden viel. Volgens de vorige eigenaresse van De Bun weegt het weerhaantje dik honderd kilo. Die moet je dus niet op je hoofd krijgen. En dat gaat ook niet meer lukken want het onfortuinlijke beestje is inmiddels van de spits afgehaald.

“Zo zwaar lijkt me wat overdreven, maar het geknakte haantje had onze volle aandacht. We hadden de nodige voorzieningen getroffen om de veiligheid rond De Bun te garanderen”, vertelt Jeroen de Rooij van Happier Ontwikkelen & Wonen uit Vught die de ontwikkeling van het gebouw onder hun hoede heeft.

“We wilden gelijk na de storm het haantje eraf halen, maar konden dat niet doen omdat de kans op schade aan het pasgemaakte wegdek kon ontstaan door de inzet van (te) zwaar materieel. De grond is nog te zacht door de regen. Nu hebben we de klus met licht materieel geklaard.”

Daarbij is de nieuwe bestrating niet beschadigd hebben we zelf ter plekke geconstateerd.

Geknakt, maar niet verslagen hing de versiering aan de torenspits wachtend op betere tijdens voor het - volgens de vorige eigenaresse - honderd jaar oude weerhaantje. Opknapwerk is wel hard nodig, want als we naar de foto’s kijken die met een drone zijn gemaakt, zien we dat het zinkwerk behoorlijk is weggescheurd en de pijp waarop de haan vast zat in de spits is afgebroken.

Ontwikkeling De Bun

Corona heeft ook roet in het eten gegooid rond het informeren van bewoners over de plannen rond De Bun. De bedoeling is er appartementen in te maken. “We zijn in goed overleg met de gemeente en hadden ook een bijeenkomst willen organiseren om de plannen uit te leggen. Door de coronahectiek lukte dat tot nu toe niet. Maar we zijn echt bezig om aan iedereen uit te leggen wat er gaat gebeuren”, aldus Jeroen de Rooij.

Wie op de website van Happier Ontwikkelen & Wonen kijkt, wordt wel blij over hun manier van werken. Sociale betrokkenheid, verbindend werken en duurzaam ontwikkelen zijn sleutelwoorden bij hun aanpak.

De veiligheid rond De Bun is gegarandeerd, mits je niet binnen de opgestelde hekken komt.
Dinsdag moet het haantje uit z'n lijden worden verlost...