De Engelse folkrockformatie TRADarrr.
De Engelse folkrockformatie TRADarrr. (Foto: Roots aan de Zaan)

Zeventigste concert Roots aan de Zaan

ZAANDAM - De zevenkoppige Engelse folkrockformatie TRADarrr geeft vrijdag 22 maart het zeventigste concert van Roots aan de Zaan, andermaal in De Verkadezaal van FluXus in Zaandam. Het is het enige optreden in Nederland van deze groep.

De band brengt oude, maar in een vers jasje gestoken Britse folkrock, vertolkt door ex-leden van onder anderen Little Johnny England, The Dylan Project, Fotheringay en The Jigantics. PJ Wright (leadgitaar/zang) speelde tweemaal eerder bij Roots aan de Zaan: in 2013 met Fifteen String Trio en in 2016 als lid van Fotheringay. Lang was hij de gitarist in Steve Gibbons' band, tot hij de folkrock omarmde in Litte Johnny England, waarin ook Guy Fletcher (viool/mandoline/gitaar/zang) en Mark Stevens (drums) speelden. Deze Little Johnny England-kern wordt nu versterkt met zanger/gitarist Gregg Cave plus multi-instrumentaliste/zangeres Marion Fleetwood. Zij was eerder bij Roots aan de Zaan te zien als lid van The Jigantics en nog eens een keer solo als supportact. Samen vormen Marion en Gregg bovendien het duo Fleetwood Cave. Violiste Gemma Shirley opereert eveneens als operazangeres, doch niet noodzakelijkerwijs in TRADarrr. Brendan o'Neill tenslotte is de nieuwe basgitarist en neemt de plek in van voormalig Steeleye Span-bassist Tim Harries.

Het concert vindt vrijdag 22 maart plaats in De Verkadezaal van FluXus aan Westzijde 148 in Zaandam. Het optreden begint om 20.15 uur en de deur gaat een half uur van tevoren open. Kaartjes kosten 17 euro en zijn te bestellen via rootsaandezaan@gmail.com. Voor Roots aan de Zaan-leden is dit exclusieve, zeventigste concert gratis toegankelijk, mits ze van tevoren hebben gereserveerd.

Meer berichten