Kostas Klotsaropoulos
Kostas Klotsaropoulos (Foto: Kantado Festivalo)

Zangdag Kantado Festivalo

WORMERVEER - Kantado Festivalo houdt zondag 31 maart in De Knapzak, Wormerveer, een zangdag. Deze keer is het een speciale editie. Op het programma staan Griekse liederen.

Het zijn liederen in allerlei stijlen: traditionele rembettica, dansliederen en liedjes van de taveerne. Ook gaat Kantado Festivalo Griekse liederen van hedendaagse Griekse componisten zingen. Het is dus een afwisselend programma dat zeker ook een vakantiesfeer kan oproepen. Als gastspeler speelt Kostas Klotsaropoulos mee op bouzouki. Zijn spel staat garant voor een herkenbaar authentiek Grieks geluid. Er wordt meerstemmig gezongen. Koorervaring is prettig, maar niet noodzakelijk.

De begeleiding gebeurt zoals altijd door het Kantado Festivalo-team: Hetty Kienhuis (dirigent/gitaar), Guus Hendriks (accordeon) en Wim de Goede (contrabas en zang). De zangdag vindt van 10.30 tot 15.15 uur plaats en deelname kost 20 euro, inclusief koffie en thee. Meer informatie is te vinden op www.hettykienhuis.nl/wereldmuziek/Kantado Festivalo workshops. Deelnemers dienen zich van tevoren even aan te melden. Het gaat zeker door: er zijn al ruim voldoende aanmeldingen binnen, maar er is nog plaats voor alle stemsoorten. Met name mannen zijn van harte welkom. De locatie van het evenement is De Knapzak, Noordeinde 18 in Wormerveer.

Meer berichten