Zaanse UITmarkt bol van activiteiten voor kinderen

Uitgaan
Afbeelding
(Foto: aangeleverd)

ZAANDAM -  De Zaanse Uitmarkt staat ’s middags bol van activiteiten voor kinderen. Dus hou je van een uitdaging en van creativiteit, kom dan van 12.00 tot 18.00 uur naar het sfeervolle plein van De Bullekerk.

Er wordt afgetrapt met ‘Pannenkoeken uit Syrië!’ Een vrolijke kindervoorstelling over een serieus onderwerp, waarbij de kinderen met muziek en liedjes worden meegenomen in het verhaal. Ook kun je deze middag leren rappen met rapper S.A. Barz en zijn crew, schaken met Frank Tijdeman of luisteren naar het verhaal over het Indonesische dwerghertje Kantjil door Nel Lekatompessy. Ben jij creatief met taal? Met de woordplankjes van Zpink, de beweging van woordkunst, kun je zelf gedichten maken. Bij de stand van De Bieb wordt er voorgelezen en kun je meedoen aan een kleurwedstrijd.

Bij de tent van het Zaans Museum kun je aan de slag met het maken van ontwerpen. Bovendien leer je iets over de kostuums van de Zaanse streekdracht. Die werden gemaakt met stoffen van over de hele wereld. Al die stoffen vertellen een verhaal en hebben een bijzondere betekenis. Indiase stofpatronen werden gecombineerd met Frans kant en oorijzers van Afrikaanse goud. Het lijkt dus een Zaans kostuum, maar het is eigenlijk een wereldkostuum. In het kader het thema Wereld van Cultuur kun je met stempels en textielstiften je eigen stofontwerp maken op een linnen tas. Dit ontwerp moet iets zeggen over wie je bent en waar je vandaan komt, zodat een unieke tas ontstaat. Bij verschillende culturen horen natuurlijk ook verschillende vlaggen. Bij de tent van FluXus kun je je creativiteit de vrije loop laten en een vlag voor een fantasie (ei)land ontwerpen en maken. De vlag wordt daarna aan de vlaggenlijn opgehangen. 

De Zaanse UITmarkt is gratis toegankelijk en alle activiteiten zijn gratis. Bekijk het gehele programma op www.zaanseuitmarkt.nl. Zie ook Facebook en Instagram (@zaanseuitmarkt) voor het laatste nieuws.