Don Bosco Rijswijk heeft eigen magazine

Nieuws
Leidinggevende Marlies Cuppen overhandigt het eerste exemplaar van het Don Bosco Rijswijk magazine aan Salesiaan Biju Oledath.
Leidinggevende Marlies Cuppen overhandigt het eerste exemplaar van het Don Bosco Rijswijk magazine aan Salesiaan Biju Oledath. (Foto: Marc Tangel)

Met vrienden en partners van Don Bosco Rijswijk werd gistermiddag de feestelijke lancering van het Don Bosco Magazine gevierd. Het blad geeft een inkijkje achter de schermen van de organisatie. “We hebben ons best gedaan om in dit magazine alle elementen van ons werk naar voren te laten komen.”

Door: Marc Tangel

“Een aantal weken bespraken we onderling wat we nog konden doen om ons in de positieve spotlights te zetten, want er hangt nogal wat negativisme om ons heen”, constateert leidinggevende Marlies Cuppen. “Daarnaast willen we de wereld graag laten zien wat we waard zijn en waarom ons jeugdwerk hier zo ontzettend belangrijk is. Zo ontstond het idee voor dit magazine. Wij zijn direct aan de slag gegaan en hebben een super mooi blad gemaakt dat bol staat van de positivisme, daadkracht, en de mooie dingen die we doen.” 

Volgens Resa Nabibaks, projectleider jeugdwerk, is het magazine ook een mooi visitekaartje. “Sinds het nieuws dat we hier wegmoeten staan we meer in de belangstelling, maar krijgen we ook veel meer vragen over wat we hier eigenlijk doen. In plaats van dit steeds opnieuw uit te leggen, kunnen we nu dit magazine overhandigen. Wie wij zijn en wat we doen staat hier heel mooi in beschreven.”


Marlies en Biju bladeren door het gloednieuwe magazine. - Marc Tangel

Het eerste exemplaar van het Don Bosco magazine werd overhandigd aan Biju Oledath, Salesiaan bij Don Bosco en destijds begonnen in Rijswijk. “Ik ben al zeven jaar weg uit Rijswijk, maar ik kom zeker drie keer per jaar terug naar Don Bosco”, vertelt hij. “Elke keer als ik hier het laantje op rijd, gaat mijn hart sneller kloppen. Ik kom eigenlijk uit India. Toen ik 22 jaar geleden naar Nederland kwam was dit mijn thuis. Hier heb ik Nederlands geleerd en hier heb ik geleerd met jongeren te werken. De Salesianen zijn in 2016 weggegaan, maar de geest van Don Bosco is hier gebleven. Dat komt door de mensen die hier zo veel doen om ook zonder Salesianen dit werk voort te zetten en diezelfde sfeer uit te dragen naar jongeren. Ik ben heel trots op wat hier gebeurt en wat er in de toekomst nog zal gaan gebeuren.”