René Potma van Potma Edelmetaal: ‘Goud is momenteel heel veel waard!’

Partnerbijdrage
Een enthousiaste Potma in zijn winkel in het hartje van de Residentie, op een steenworp afstand van het Binnenhof.
Een enthousiaste Potma in zijn winkel in het hartje van de Residentie, op een steenworp afstand van het Binnenhof. (Foto: Fred Louter)

René Potma (64) is al ruim 40 jaar gevestigd in het kleinste rijksmonument van Den Haag. Adres: Papestraat 28. In zijn kleine, sfeervolle, binnenkort ook nog eens volledig verbouwde juwelierszaak koopt Potma voornamelijk goud, zilver, horloges, munten en sieraden in. In de winkel, maar ook online, verkoopt Potma tevens sieraden en bijzondere horloges.

Door Fred Louter

“Wij zijn al meer dan 40 jaar gespecialiseerd in de inkoop van goud, zilver, horloges en sieraden,” zegt een enthousiaste Potma in zijn winkel in het hartje van de Residentie, op een steenworp afstand van het Binnenhof. “Dat betekent uiteraard dat we veel kennis van zaken hebben en mensen uitstekend kunnen begeleiden wanneer ze willen verkopen óf inkopen.”

1982 lijkt lang geleden, maar de tijd is omgevlogen

“Met de hulp van medewerker Samiya zijn wij online en via sociale media ook erg actief. Het familiebedrijf werd in 1982 werd opgericht, dat lijkt lang geleden, maar de tijd is voor mijn gevoel omgevlogen. Dat is een goed teken, want dit betekent dat ik mijn werk leuk vind. Dat is ook zo, want elke dag is anders. Dagelijks komen er nieuwe klanten en nieuwe producten op mijn pad. Daarnaast geeft het een goed gevoel om iets te kunnen betekenen voor andere mensen.”

Waardevast

Het aanbod én de vraag van Potma in de winkel én webwinkel zijn reusachtig te noemen. Potma: “Hele of kapotte sieraden, goud, zilver en platina, horloges tandengoud, gouden en zilveren baren, gouden en zilveren munten, diamant en briljant, oud goud en nieuw goud, bestek en serviezen: alles is hier welkom.”

De goudprijs heeft een ongekend hoog niveau bereikt

“Na een zorgvuldige taxatie wordt de prijs bepaald en gaat het product in de verkoop. Mensen kunnen hun goud, zilver en/of ander edelmetaal bij ons inwisselen voor contant geld, maar we kunnen het bedrag ook naar de rekening overmaken. Trends? Het zal geen verbazing wekken dat de verkoop van goud nu toeneemt. De goudprijs heeft immers een ongekend hoog niveau bereikt. Dus interessant om te verkopen. Maar goud is ook een stabiele en waardevaste investering, dus er is momenteel ook veel vraag naar. Hoe lang dit doorgaat? Dat weten ook wij niet, dat is afhankelijk van diverse factoren, zoals onrust in de wereld.”

Horloges

Speciale interesse heeft Potma voor horloges. Het betreft hier wel horloges van gerenommeerde merken, zoals Rolex, Cartier, Breitling, Omega, Patek Philippe, IWC, Jaeger-LeCoultre. “Daar is veel vraag naar,” aldus de juwelier. “Dus in horloges van dergelijke merken zijn wij zeer geïnteresseerd, wat betekent dat we ook bereid zijn om er een goede prijs voor te betalen.”

Webshop

Verkopen van zijn producten doet Postma inmiddels wereldwijd. Bijvoorbeeld via zijn webshop, die mensen kunnen vinden op de website (zie onder). “Onze klanten bevinden zich in heel Europa,” zegt Potma, “maar ook in het Midden-Oosten, Azië, USA, Cariben. Wat ons onderscheidt is dat we de foto’s van onze horloges en sieraden zelf maken, zodat de klant met de juiste informatie exact weet wat hij koopt.”

Veilige overtocht

“Al onze horloges en sieraden worden met DHL aangetekend verstuurd over de hele wereld. Zo zijn sieraden en horloges verzekerd van een veilige overtocht. Onze pakketten worden binnen 1 à 2 werkdagen verstuurd. De Track & Trace versturen we direct, zodat een klant een sieraad of horloge nauwgezet kan volgen. Kortom, een aankoop is van alle gemakken en veiligheidsvoorschriften voorzien.”

Potma Edelmetaal, Papestraat 28, Den Haag
www.potma-edelmetaal.nl
070 36 36 666

Di. t/m za. 11:00 – 17:00 uur.