De mooiste hortensia’s vind je bij Intratuin Pijnacker

Partnerbijdrage
Afbeelding
(Foto: PR)

De hortensia is misschien wel de populairste tuinplant. In de meeste Europese tuinen is er wel één te vinden. Wat veel mensen niet weten is dat er heel wat bijzondere soorten zijn. Door hun rijkdom aan kleur en hoeveelheid bloemen zijn ze stuk voor stuk een geweldige aanwinst voor je tuin, terras of balkon. Deze week hebben we een mooie selectie voor je samengesteld, kom langs bij Intratuin Pijnacker om ze te bekijken.

 Dat hortensia’s zo populair zijn, hebben ze vooral te danken aan hun lange bloeitijd en de ruime keuze in soorten. De Pluimhortensia (Hydrangea paniculata) is wellicht de meest geziene soort, maar ook de Boerenhortensia (Hydrangea macrophylla) en Sneeuwbalhortensia (Hydrangea arborescens ‘Annabelle’) zie je vaak terug in tuinen. Wist je dat er ook hortensia’s bestaan die kunnen klimmen? De Klimhortensia (Hydrangea petiolaris) is een zelf hechtende klimmer die je tegen een muur of schutting kan laten groeien. Bij Intratuin Pijnacker hebben we deze soorten en vele anderen nú in de winkel staan! 

Makkelijk in onderhoud

 De hortensia is een plant met vele voordelen. Eén daarvan is dat de bloemen van de hortensia heel lang mooi blijven. Je kunt met gemak een half jaar aan één stuk door genieten van de hortensia. Een ander voordeel is dat de plant heel makkelijk in onderhoud is. Je hoeft eigenlijk alleen maar te zorgen voor voldoende water. Dit maakt de hortensia’s zeer geschikt voor onderhoudsarme tuinen.

Hortensia’s snoeien

Als je wilt dat je hortensia elk jaar weer volop bloeit is wat verzorging nodig. Dat betekent snoeien op het juiste moment en op de juiste manier, water geven én bemesten. Met de juiste zorg blijven ze nog mooier. Wanneer een hortensia gesnoeid mag worden, hangt af van de soort hortensia. De hortensia soorten die bloeien op oude takken hoeven eigenlijk niet gesnoeid te worden. Alleen de uitgebloeide bloemen moeten geknipt worden, vlak boven het bovenste paar nieuwe knoppen. Van de hortensia soorten die bloeien op nieuwe knoppen kunnen zowel alleen de oude bloemen, als de oude takken en bloemen gesnoeid worden. Snoei beide hortensia soorten eind februari begin maart. 

Geef na het snoeien de planten speciale langwerkende hortensiamest of ‘gewone’ organische mest. Ze bevatten veel voedingsstoffen en sporenelementen. De mest werkt ongeveer drie maanden. Halverwege de zomer, begin juli, verwen je de hortensia’s nogmaals met een extra portie mest. Ga op de verpakking wel eerst goed na wat de juiste hoeveelheid is. 

Bij Intratuin Pijnacker heb je volop keuze en onze collega’s helpen je graag als je nog vragen hebt over deze populaire tuinplant. De Hortensia is verkrijgbaar in verschillende kleuren én verschillende soorten.