Strijpwetering 9: Rustig buitenleven met de stad onder handbereik

Partnerbijdrage
Afbeelding
(Foto: PR)

Ruim, sfeervol, licht en bomvol originele details: dat zijn de kernbegrippen voor Strijpwetering 9, een verborgen parel op de grens tussen Rijswijk en Den Haag, dat deze week wordt aangeboden door Van Oosterom Verhagen makelaars.

“We hadden een nieuwbouwwoning, maar die beviel ons niet helemaal. Toen zagen we dit huis in de krant en de oude elementen, zoals het glas-in-lood en de granieten vloer in de hal, spraken ons direct aan”, vertellen de huidige bewoners van Strijpwetering 9. Begrijpelijk, want dit charmante, vrijstaande woonhuis uit 1933 kent nog vele originele details, zoals de oorspronkelijke wandtegels en paneeldeuren, maar biedt tegelijkertijd het comfort en gemak van nu. Kenmerken van deze woning zijn het enorme woonoppervlak en de riante tuin met veel privacy. Vanwege de grote slaapkamer en de badkamer op de begane grond is dit huis ideaal om gelijkvloers te bewonen, maar deze woning is dankzij de vele beschikbare ruimte ook zeer geschikt voor werk aan huis of dubbele bewoning.


“De keuken is onze favoriete plek in dit huis”, merken de huidige bewoners op. “Er is daar veel lichtinval door het dakraam. In de zomer kan je de deuren open zetten naar de tuin. Die is prachtig in de zomer wanneer alles in bloei staat. Het is verbazingwekkend hoeveel rust en ruimte je hier hebt, zo midden in de randstad.” Daarmee is niks teveel gezegd. Strijpwetering 9 ligt op de grens van Rijswijk en Den Haag, waarmee de ligging van deze woning uiterst centraal te noemen is. Het Bogaard Stadscentrum ligt dicht in de buurt, net als Winkelcentrum Hoge Veld. Openbaar vervoer, parken en recreatievoorzieningen bevinden zich op loopafstand en in slechts 5 tot 10 minuten bereikt u de diverse snelwegen zodat Rotterdam en Amsterdam snel zijn aan te rijden. “Het huis heeft een eigen parkeervoorziening. Dat is erg fijn”, vertelt de bewoner.

Hoewel dit huis nog steeds de sfeer van de jaren dertig nog uitstraalt, is er toch ook veel aan gemoderniseerd. “We hebben alle ramen vervangen voor dubbel glas, is er een stuk aangebouwd waar nu de keuken zit en alle elektra is vervangen”, vertelt de huidige bewoner. “Er is op de bovenverdieping een nieuwe badkamer geplaatst en tien jaar geleden is het schuine dak vervangen. Daarna zijn er nog zonnepanelen geplaatst.”


“De fijne avonden die we hier met het gezin hebben doorgebracht zullen we wel gaan missen”, merken de huidige eigenaren op. Na twintig jaar is de tijd rijp voor nieuwe bewoners voor deze unieke woning met de rust van het buitenleven en de gemakken van de stad onder handbereik! 

Geïnteresseerd? Strijpwetering 9 staat te koop voor €895.000,- k.k. Neem contact op met Van Oosterom & Verhagen Makelaars via 070-3995141 of kijk op kijk op www.ovmak.nl.