Riant rustoord in historisch hart van Rijswijk

Partnerbijdrage
Afbeelding
(Foto: PR foto)

Een oase van rust, met het gemak van ‘de grote stad’ binnen handbereik: dát is de charme van Bous de Jongpark 26, dat deze week wordt aangeboden door Van Oosterom & Verhagen Makelaars.

De huidige eigenaars kochten het pand aan in 2012. Het was liefde op het eerste gezicht voor het echtpaar. “De speelse inrichting van het huis sprak ons meteen aan”, roepen ze in koor. Dit neemt niet weg dat het stel, direct na aankoop, een aantal aanpassingen heeft doorgevoerd om het woongenot te optimaliseren. “De woning dateert van eind jaren 70 en het plafond in de woonkamer bestond uit houten schroten en de muren waren niet gestukt”, herinneren ze zich. “We hebben een aantal elektrische leidingen vervangen en twee kleine badkamers omgevormd tot één ruime, moderne badkamer. Ook hebben we een serre geplaatst en daarmee een donkere kamer omgevormd tot een lichte eethoek. Verder hebben we een hoge rendementsketel geïnstalleerd, voorzien van een zonneboiler en de dakbedekking hebben we preventief vervangen en het dakterras ingericht. Later hebben we de woning verder verduurzaamd en in verschillende stadia de originele stalen kozijnen vervangen door kunststof kozijnen met beter geïsoleerde ramen.”


PR foto

Na al deze werkzaamheden was het vooral genieten geblazen van deze prachtige woning. “De serre is een naadloze verbinding tussen de leefruimte in de woning en de tuin”, merkt de man des huizes op. “We hebben daarbij zicht op een boompje waar mijn vrouw in de winter voedsel ophangt voor de vogels. Elke maaltijd genieten we van een waar spektakel met het komen en gaan van verschillende vogelsoorten. Het speelse karakter en de ligging van dit huis zijn uniek. In de buurt zijn verschillende parken en tennisverenigingen. De zwemvijver Te Werve is op loopafstand. Het station en winkelcentrum de Bogaard zijn vlakbij. Ook de verbindingswegen naar verschillende steden zoals Amsterdam, Utrecht en Rotterdam bereik je in een mum van tijd.”


PR foto

Na twaalf jaar woonplezier is toch de tijd aangebroken dit huis te verruilen voor een nieuw onderkomen. “In verband met pensionering is het voor ons nu tijd voor een nieuwe start waarin een waterrijke omgeving beter past. Wij verhuizen uit de randstad en willen graag dichter bij familie gaan wonen.”

Nieuwsgierig geworden naar dit riante hoekhuis in het historisch hart van Rijswijk? Neem contact op met Van Oosterom & Verhagen Makelaars via 070 – 3995141 of kijk op www.ovmak.nl


PR foto