Jeroen begint horeca in voormalige slagerij Van Leeuwen

Nieuws
De verbouwing is in volle gang.
De verbouwing is in volle gang. (Foto: Patrick Wanders.)

De verbouwing is in volle gang. Er komt horeca in de voormalige slagerij Van Leeuwen, maar het blijft nog even spannend wat voor horeca.

Door Kor Kegel

Niels van Dijk coördineert de verbouwing. Alle wanden en het plafond in de zaak aan het Raadhuisplein zijn gestript en dat geeft een flink ruimte-effect. “Hieronder zit nog een kelder met een zelfde oppervlakte. Die wordt er ook bij betrokken,” zegt de aannemer.

Terras voor de deur

Hij voert de verbouwing uit in opdracht van Jeroen Leenderts, eigenaar van Club LEEN aan de Molenweg en exploitant van de jaarlijkse ijsbaan aan de Jan van Goyenstraat. Jongeren vormen een belangrijke doelgroep, maar het is niet gezegd dat dat aan het Raadhuisplein ook zo zal zijn. Het enige dat aannemer en exploitant kwijt willen is dat er een terras voor de deur komt.

“Het is goed dat er een nieuwe bestemming komt voor de slagerswinkel, maar het is natuurlijk jammer dat kleine middenstanders het moeilijk krijgen als ze verder dan honderd meter van Albert Heijn af zitten. De klanten willen geen stap méér lopen, dus een bakker naast AH overleeft en een bakker op het Raadhuisplein niet. Zonde toch? Ook de slager had het moeilijk,” zegt Niels van Dijk.

De verbouwing is voor elke voorbijganger zichtbaar, want de winkel is niet afgeschermd met zeildoek. “Dat is de bedoeling, want dan gaan de mensen het erover hebben,” zegt hij. Waarschijnlijk in juni gaat de nieuwe horecazaak open.