Wielerronde met kampioenschap mountainbike

Nieuws
Mountainbiken is niet altijd even makkelijk…
Mountainbiken is niet altijd even makkelijk… (Foto: Patrick Wanders.)

Op een kleine plattegrond zijn alle obstakels ingetekend. De Wielerronde Rozenburg zal op zaterdag 15 juni weer een extra dimensie krijgen met het Zuid-Hollands kampioenschap mountainbike.

Door Kor Kegel

Mark ten Hoeve kreeg vorig jaar het verzoek van Stichting Rozenburg Bloeit om de Wielerronde na vier jaar weer op te tuigen. Hij had er acht weken de tijd voor en goot het in de vorm van een mountainbikeparcours op het parkeerterrein aan de Molenweg. Dit jaar had hij er langer de tijd voor en kon hij er andere organisaties bij betrekken, zodat er weer een aantrekkelijk evenement op stapel staat. Hij organiseert het vanuit de Wieler & Mountainbikevereniging Rozenburg (WMVR).

Net als vorig jaar wordt de MTB-cup Zuid-Holland ter beschikking gesteld. Het provinciale kampioenschap voor mountainbikers geeft de Wielerronde Rozenburg een bovenlokaal karakter. Vanuit de feesttent aan de Jan van Goyenstraat en op andere plekken langs het parcours kan het publiek de verrichtingen volgen van de ‘hummeltjes’ van 3 tot en met 7 jaar tot en met de topklasserijders. Er wordt in zeven klassen gereden. “Iedereen kan mee doen, zowel kinderen als volwassenen,” zegt Mark ten Hoeve. Omdat hij jaren geleden zorgde voor succesvolle supermotorraces op Koninginnedag, kwam Rozenburg Bloeit bij hem uit om de Wielerronde nieuw leven in te blazen. Vorig jaar was het succesvol, al was het van een andere orde dan de jaarlijkse wedstrijd tussen wielrenners. Een jaar geleden wist hij een team van 25 enthousiaste vrijwilligers om zich heen te verzamelen. Hij gokt erop dat het er dit jaar meer worden. Op donderdag 16 mei wordt er een grote vrijwilligersavond gehouden bij Club LEEN aan de Molenweg.

Sportbedrijf Rotterdam verleent medewerking, omdat de Wielerronde een leuke voorbode is van de Tour des Femmes op maandag 12 augustus. Deze Tour de France voor vrouwelijke wielrenners komt da vanuit Vlaardingen via de nieuwe tunnel aan op de Boulevard van Rozenburg. Het Sportbedrijf zorgt op de dag van de Wielerronde voor een BMX-parcours, een koffiebar met poffertjes, Pimp Your Bike, een fietsrepair en fietscheck voor jongeren en een fietsbank. Je kunt ook met je fiets op de foto en er zijn E-games met virtueel fietsen. Mark ten Hoeve heeft ervoor gekozen om de start en de finish als vanouds weer te dien plaatsvinden ter hoogte van molen De Hoop. Ook aan de andere zijde van de Molenweg zal er veel levendigheid zijn, want winkeliersvereniging EMR zorgt voor een braderie met minstens vijftig marktkramen. In de feesttent wordt de dag afgesloten met een swingend avondprogramma. Daar speelt coverband BIG Deal en Jeroen Leenderts heeft ook een aantal dj’s ingeschakeld. Meer info staat op de Facebookpagina van Wielerronde Rozenburg.