Soroptimisten doneren 50 moestuintjes aan Zuid-Afrikaanse MAMAS

Algemeen
De digitale overhandiging van de cheque door Meggelien de Weijer (Soroptimistclub de Roos van Schagen) aan Joep Verboeket (KInderfonds MAMAS)
De digitale overhandiging van de cheque door Meggelien de Weijer (Soroptimistclub de Roos van Schagen) aan Joep Verboeket (KInderfonds MAMAS) (Foto: Sharon Campman )
Ingezonden

SCHAGEN - Soroptimistclub de Roos van Schagen is ruim 6 jaar actief in Schagen en omgeving. Soroptimisten zetten zich wereldwijd in voor de bevordering van mensenrechten en de positieverbetering van vrouwen en meisjes. De club steunde in 2019 al een project van Kinderfonds MAMAS. Toen het fonds de club benaderde om hen opnieuw te steunen, hoefden de leden hier niet lang over na te denken. “Wij hebben een cheque overhandigd, waarmee in Zuid-Afrika 50 moestuintjes kunnen worden aangelegd.”

De MAMAS hebben de afgelopen maanden duizenden gezinnen geholpen met voedselpakketten, maar dat is geen duurzame oplossing. Door groenten en fruit te verbouwen, kan een familie gezond en gevarieerd eten. De overgebleven groenten en fruit kunnen ze op de markt verkopen.