Ontdek de stranden aan de Noordzeekust.
Ontdek de stranden aan de Noordzeekust. (Foto: Adobe Stock)

Ontdek de stranden van Schagen

Algemeen

SCHAGEN – Langs de kustlijn van de Noordzee liggen de brede en schone stranden van Callantsoog, Groote Keeten, Petten en Sint Maartenszee. In deze badplaatsen kun je heerlijk een dagje naar het strand en de prachtige omgeving ontdekken. En goed om te weten: je parkeert gratis.

Je kunt mooie (strand)wandelingen maken door de verschillende gebieden en uitwaaien langs de kust. In de zomer, en met een beetje geluk ook in de lente, kun je op deze stranden heerlijk zonnen en een drankje doen bij een van de strandpaviljoens. 

Al vele jaren wappert de Blauwe Vlag aan de stranden van deze kustplaatsen. De Blauwe Vlag is een internationale milieuonderscheiding. Het doel van de Blauwe Vlag is om overheden, ondernemers en recreanten blijvend te betrekken bij de zorg voor schoon en veilig water, mooie natuur en een gezond milieu.

Callantsoog

Callantsoog staat bekend als één van de oudste en mooiste badplaatsen van Nederland en is de grootste badplaats in de gem?eente Schagen. Het zandstrand van de kustplaats is schoon, breed en kilometers lang. Het strand van Callantsoog telt maar liefst zes strandpaviljoens, waar je gezellig wat kunt eten en drinken. Ook loop je gemakkelijk het sfeervolle dorp in.

Groote Keeten

Het strand in de badplaats is schoon en rustig, waardoor je met het hele gezin kunt genieten op dit familiestrand. De duinenrij is breed, wat mooie wandel- en fietstochten door de omgeving biedt. Het landschap rondom Groote Keeten bestaat uit strand, zee, duinen, polders en bloembollenvelden. In het voorjaar en in de zomer komt deze kustplaats volledig tot bloei.


De duinen in Petten.

Petten

Petten heeft een metamorfose ondergaan. De kustplaats heeft een nieuw zandstrand en duinen gekregen. Het strand van Petten is breed en door de duinen zijn prachtige wandel- en fietspaden. Tevens kun je de zesentwintig meter hoge panoramaduin ‘beklimmen’, wat prachtig uitzicht biedt over het dorp, het strand en de zee. 

Sint Maartenszee

Sint Maartenszee heeft een van de schoonste stranden van Nederland. Je bereikt het brede, ongerepte zandstrand via een route door het prachtige duingebied. Bij de twee strandpaviljoens kun je heerlijk zitten en genieten van het uitzicht over de Noordzee.

De stranden van Schagen.

Vond je dit interessant?

Word wekelijks binnen 5 minuten bijgepraat
over het laatste nieuws uit Schagen

Wij verwerken jouw gegevens zoals omschreven in onze privacyverklaring

Afbeelding
Aan tafel in Schagen Algemeen 27 sep, 11:17
Afbeelding
Appartementen op bedrijfspand Gorter goedgekeurd Algemeen 27 sep, 10:55
Afbeelding
Auto van dijk gereden 112-nieuws 26 sep, 22:49
Afbeelding
Uitzoeken, sparen, ruilen en nog veel meer Algemeen 26 sep, 16:10
Afbeelding
De Grote Clubactie voor 33 verenigingen Algemeen 26 sep, 15:25
Afbeelding
Laat je meenemen op een muzikale reis Algemeen 26 sep, 14:38
Afbeelding
Red de egel: ontvang gratis egelhuispakket Algemeen 26 sep, 13:28
Afbeelding
College stelt eenmalige energietoeslag vast Algemeen 26 sep, 12:51
Afbeelding
Honderden buren op de koffie bij boeren en tuinders Algemeen 26 sep, 12:41
Afbeelding
Waarschuwing voor klei op wegen Algemeen 26 sep, 11:51
Afbeelding
Wens om tiny houses experiment te laten slagen Algemeen 26 sep, 11:20
Afbeelding
Motorrijder gewond in Schagerbrug 112-nieuws 24 sep, 16:39
Afbeelding
Bestelbus op de kop in ‘t Zand 112-nieuws 24 sep, 15:50
Digitale krant

    Agenda

Het laatste nieuws uit Schagen

Op Rodi Schagen volg je het laatste nieuws uit Schagen. Rodi Schagen informeert via nieuws, interviews en tips over ontwikkelingen en activiteiten in de buurt en regio.

Nieuws Schagen

Via onze nieuwsbrief mis je nu geen enkel nieuwtje uit jouw regio. Elke week krijg je het laatste nieuws uit Schagen in je mailbox.

Blijf net zoals 10.000 andere Nederlanders up-to-date Schrijf je in voor onze nieuwsbrief