Koninklijke onderscheiding Arno Vriesman uit Schagen

Algemeen
Arno Vriesman is benoemd tot Lid in de Orde van Oranje Nassau.
Arno Vriesman is benoemd tot Lid in de Orde van Oranje Nassau. (Foto: Pierre Mettes)

SCHAGEN - Burgemeester Marjan van Kampen-Nouwen reikte vrijdag 20 mei een Koninklijke Onderscheiding uit aan KNRM-vrijwilliger Arno Vriesman. 

Arno Vriesman is sinds april 1993 bemanningslid van het KNRM Reddingstation Callantsoog. Als bemanningslid zet hij zich sindsdien belangeloos in voor de KNRM. Van 1993 tot 2017 was Vriesman opstapper, en van 2002 tot najaar 2021 was hij (plaatsvervangend) schipper. Hij had twee verantwoordelijkheden: de operationele leiding van het reddingstation en het gezag aan boord.

Van najaar 2021 tot heden is Vriesman bemanningslid. Hij organiseert- en is een regelmatige deelnemer van de wekelijkse oefen- en maandelijkse onderhoudsavonden. Daarnaast is hij met grote regelmaat overdag in het boothuis aanwezig om eventuele klusjes uit te voeren om de diverse middelen in optimale staat en gereedheid te houden. Hij organiseert dat de aspirant opstappers hun weg kunnen vinden op het station, maar zorgt er ook voor dat de meer ervaren opstappers zich kunnen professionaliseren. Er is een goede samenwerking met de Reddingsbrigade Callantsoog, mede dankzij Vriesman.

Ambassadeur

Naast lid van het reddingstation, is Vriesman ook een overtuigd ambassadeur van de KNRM. Tijdens open dagen en -avonden ontvangt hij belangstellenden. Ze worden door Vriesman rondgeleid in een van de oudste reddingsstations (sinds 1825) van de KNRM, en krijgen uitleg over het werk van de KNRM aan de kust van Callantsoog. Arno Vriesman is benoemd tot Lid in de Orde van Oranje Nassau.