Inwonersbijeenkomst noodwoonunits op locatie De Ark

Algemeen
Gemeente Schagen organiseert een informatiebijeenkomst voor omwonenden van het bouwplan 'De Groene Traverse'.
Gemeente Schagen organiseert een informatiebijeenkomst voor omwonenden van het bouwplan 'De Groene Traverse'. (Foto: Sanne V.)

SCHAGEN - De gemeente Schagen organiseert maandag 5 september om 19.30 uur een informatiebijeenkomst voor omwonenden van het bouwplan ‘De Groene Traverse’ in het gemeentehuis. Ook geïnteresseerden zijn van harte welkom.

Het bouwplan is op de locatie van de leegstaande basisschool De Ark aan de Jozef Israëlsstraat. In overleg met de ontwikkelaar van ‘De Groene Traverse’ is het plan om op deze locatie noodwoonunits neer te zetten voor de opvang van mensen uit Oekraïne. In gemeente Schagen worden ruim 220 Oekraïners bij particulieren opgevangen.

‘’Deze oplossing is een noodgreep. De bouw van de tijdelijke woningen voor de duur van 20 jaar in het gebied tussen Tuitjenhorn en Warmenhuizen en in Schagen Oost duurt langer dan verwacht en de opvang bij onze inwoners is ook aan zijn einde. Er moet dus een tussenoplossing komen. En deze vinden wij in de noodwoonunits’’, licht burgemeester Marjan van Kampen toe. Dit betekent niet dat de voorbereidingen van het bouwplan stil komen te liggen. Deze gaan gewoon door.