Schagen Bloemenstad

Algemeen
Schagen Marktstad zet de bloemetjes buiten.
Schagen Marktstad zet de bloemetjes buiten. (Foto: aangeleverd)

SCHAGEN - Schagen Marktstad zet de bloemetjes buiten. Op zaterdag 20 april staat het centrum van 10.00 tot 17.00 uur geheel in het teken van bloemen en planten, oftewel ‘Schagen Bloemenstad’. We hebben diverse activiteiten op de Markt onder meer een plantjesmarkt, livemuziek, een foto-expositie en een wandelroute langs de vier prachtige bloemenwinkels en het vernieuwde Makado. Er is vertier voor jong & oud. 

Veldboeket samenstellen

Haal de lente in huis met een prachtig veldboeket welke u zelf – geheel gratis – kunt samenstellen tijdens een wandeling langs de vijf onderstaande locaties. Deze kunt u op willekeurige volgorde bezoeken.

- Bloem Diezijn – Loet
- Terdiekertuin – Molenstraat
- Lighthart bloemisten – Nieuwe Laagzijde
- Bloem& by Esmee – Gedempte Gracht
- Winkelunit naast Gapa Lederwaren – Makado

In de winkelunit naar Gapa Lederwaren staat Fotoclub Fotomorgana met een prachtige expositie over bloemen. Heeft u al eens een bloem geproefd? Bij BloemDiezijn is Anna Koster aanwezig, zij kan u meer vertellen over eetbare bloemen. Of maak een mooie droogbloemprint bij Terdiekertuin. Elke winkel heeft een eigen workshop of te gekke actie op deze speciale dag.

Jachtseizoen met bloemen 

Neem uw kinderen mee tijdens deze mooie wandeling, want zij kunnen meedoen aan Bloemenjacht. City Adventures heeft speciaal voor Schagen Bloemenstad toffe opdrachten bedacht. Bij elke locatie is een unieke Bloemenjacht-puzzel. Kraak de code en maak kans op een stadsspel naar keuze. Gezelligheid op de Markt Op de Markt staan de terrassen klaar voor een hapje en een drankje tussen het wandelen door. Bij de grote kerk staat Bram Kruk met zijn plantjes en geraniummarkt. Er is gezellige livemuziek van de Flageolettes. En tussendoor kunt u genieten van Oud-Hollands vermaak op stelten; zeker ook leuk voor de kinderen om eens te proberen hoe dat loopt.

Kom gezellig langs op deze bloemrijke dag in Schagen Marktstad om de lente te vieren!