Badpop strikt Blof en Douwe Bob - The Dirty Daddies op herhaling en voorverkoop in volle gang

Nieuws

WAARLAND - "Het blijft elk jaar weer lastig om een goede line-up neer te zetten, maar we zijn er volgens mij weer aardig in geslaagd", vertelt Ron Stoop lachend namens Badpop Waarland. Het festival in Waarland heeft al jaren een naam hoog te houden en zeker na het succes van vorig jaar (uitverkocht) was dat dit jaar een uitdaging. Met namen als Bløf, Douwe Bob en The Dirty Daddies belooft deze 34e editie op vrijdag 11 juli weer een succes te worden.
Liefhebbers van goede muziek, gezelligheid en festivalsfeer weten dus waar ze deze dag moeten zijn; op het festivalterrein aan de Jonkerstraat. Stoop: "Het is geweldig dat we Bløf hebben weten te strikken. We hebben ze wel vaker geprobeerd te boeken, maar zonder succes. De heren hebben een nieuwe cd uitgebracht die ontzettend goed verkoopt en hun nieuwe singles hoor je ook overal." De andere topact op het hoofdpodium is Douwe Bob met band. Deze winnaar van het VARA-BNN programma 'De Beste Singer Songwriter 2012' is liefhebber van de rauwe muziek uit de jaren zestig en zeventig. "Ik probeer tijdloze liedjes te schrijven die ergens over gaan", aldus de zanger op zijn website. Na de release van zijn debuutalbum 'Born In A Storm' pakte Douwe met zijn band elk festivalpubliek -waaronder dat van Pinkpop- in en deed hij twee uitverkochte clubtours. In april 2014 werd hij door de luisteraars van 3fm verkozen tot Beste Zanger. "We zijn zeker erg blij met deze twee namen op onze programmering", vervolgt Stoop. Na deze bands is het op het hoofdpodium de beurt aan The Dirty Daddies. "Na hun enorme succesvolle optreden van vorig jaar mochten deze mannen dit jaar niet ontbreken. Wat was het vorig jaar een groot feest zeg." The Dirty Daddies geven een geheel nieuwe dimensie aan het begrip coverband. Deze zevenkoppige spektakelband vuurt de ene na de andere hit op het publiek af. De nummers die de band spelen duren maximaal één minuut, waardoor de ene goede hit na de ander 'foute' hit volgt."

Overdekt

De overkapping is inmiddels ook niet meer weg te denken bij Badpop. "Daar wijken we zeker niet meer af. We blijven natuurlijk wel een buitenfestival, maar de overkapping doet daar niets aan af."Het tweede podium is ook dit jaar weer aanwezig. De bands Blaze, Pignose Willy's en Afterpartees spelen op dit podium. "De regionale toon tijdens Badpop komt dit jaar van de heren van Blaze. De Pignose Willy's zijn een duo die blues en rockabilly spelen. Ze hebben opgetreden bij De Wereld Draait Door en op Lowlands. "De Afterpartees spelen een mix tussen punk en rock uit de jaren tachtig. Een erg aanstekelijke band, we hebben ze gezien op Eurosonic. Dit jaar spelen ze onder andere op Pinkpop. Verder stonden ze dit jaar ook al op The Great Escape en worden gezien als een grote belofte in binnen- en buitenland. Samen met Pignose Willy's belooft het één groot dansfeest te worden bij het kleine podium."
Kaarten
Bezoekers kunnen op het zwembadterrein aan de Jonkerstraat gratis parkeren op een groot parkeerterrein. De poorten gaan om 19.15 uur open en legitimatie is verplicht. De kaarten kosten in de voorverkoop € 20,- ( servicekosten online) en aan de kassa € 24,-. Kaarten zijn online verkrijgbaar via www.badpop.nl en Facebook. Verder bij: Café Nol en Tamara's Bloemenboetiek in Waarland, snackbar 't Bunkertje in Noord-Scharwoude, snackbar De Evenaar in Warmenhuizen, snackbar Hugo in Heerhugowaard Noord en bij de Koffiekamer in Schagen. "De kaartverkoop gaat snel, net als vorig jaar. Dus wees er snel bij!"
Kijk voor meer informatie op www.badpop.nl.