Kort nieuws

Nieuws

Expositie bovenverdieping
SINT MAARTEN - Op de bovenverdieping van woonzorgcomplex Sint Maartenshof aan Sportparklaan 12 in Sint Maarten exposeert Willie Steenhuis-van Domburg uit Schagen met schilderijen. Zij heeft een kunstopleiding gedaan bij Crejat in Alkmaar en schildert abstract, expressief en figuratief. Ze schildert nu ook bij de schildersclub in Haringhuizen. In de vitrinekast staat een mooie verzameling parfumflesjes van Germa Smit uit Sint Maartensvlotbrug. De expositie is tot en met eind oktober dagelijks tot 18.00 uur te bezichtigen.
Tussen kunst en kerk
EENIGENBURG - In het kerkje van Eenigenburg wordt zondag 19 oktober om 10.30 uur een kerkdienst ‘Tussen kerk en kunst’ gehouden. Pastor Louise Kooiman gaat voor met medewerking van kunstenares Henny Schutte, die schilderijen toont over het thema: ‘De natuur doorgeven en bomen’. Zij vertelt wat haar inspireert om te schilderen. Organist is de heer Ed van Loon. Iedereen is van harte welkom.
Ridderzaaldebat

SCHAGEN – Na lange tijd komt er weer een: Slot Schagen is donderdag 30 oktober (20 uur) het decor van een Ridderzaaldebat. De bezuinigingen op cultuur en sport in de gemeente Schagen staan hierbij centraal. Iedereen is hierbij gratis welkom. Info: 06-13777551.
Bladerentocht

Evenementen Zijdewind organiseert de Bladerentocht dit jaar op zondag 19 oktober. De speciaal uitgezette wandeltochten zijn 8 km en 21 km. De inschrijving is zondag 19 oktober bij Camping de Rietkraag (Zandweg 6, 1736DA) in Zijdewind. Daar is ook parkeergelegenheid. Het inschrijfgeld bedraagt: 8 km € 5,00, 21 km € 7,00 en kinderen: € 3,00. De inschrijving en start van alle afstanden is van 9.00 tot 10.30 uur. De uiterlijke binnenkomst is 16.30 uur. Bij de inschrijving ontvangt iedereen een route en een all-inclusive-bandje!
Predicaat voor Kinderboerderij Schagen

SCHAGEN - Het predicaat ‘door de SZH Erkend educatiefcentrum’ wordt uitgereikt aan centra die op een positieve manier bekendheid geven aan de zeldzame rassen in Nederland en het werk van de SZH. Dit predicaat wordt zondag 19 oktober aan de Kinderboerderij Schagen uitgereikt op de themadag educatie. De uitreiking geschiedt door de heer Piet Blankendaal in het bijzijn van vertegenwoordigers van de Stichting Zeldzame Huisdierrassen (SZH) en vindt plaats op de Kibo, Schoenmakerspad 1 te Schagen om 14.00 uur. Programma: 12.00 tot 16.00 uur: verzorging konijn. Kom met je konijn naar de KiBo voor tips over de verzorging en laat de nagels van je konijn knippen.12.00 uur: uitleg over kippen en presentatie van ei tot kuiken.13.00 uur: aanwezige dieren op de KiBo. Rondleiding en powerpointpresentatie. 14.00 uur: uitreiking 'Educatief centrum' van de stichting zeldzame huisdierrassen door Piet Blankendaal. (Van Blanckendaellpark). 15.00 uur: itleg over kippen en presentatie van ei tot kuiken.
Keesschuur
ANNA PAULOWNA - Double You See treedt op in de Keesschuur op zondag 19 oktober. De formatie bestaat uit de zangeressen Lia van Aart en Simone Zuurbier, pianist Gerard Engel en gitarist Dirk-Jan Zuurbier. Repertoire: easy-listening en ( luister) popmuziek afgewisseld met u-tempo nummers. Adres Keesschuur: Middenweg 9b, Anna Paulowna. Aanvang concert: 14.00 uur Atelier open 13.00 uur. Toegang vrij. Verzoek om te parkeren bij de begraafplaats ( 5 min. lopen).