Stolperbasculebrug krijgt nieuwe lager in de aandrijfas

Nieuws

SCHAGEN - De provincie Noord-Holland werkt tot en met 9 maart aan de Stolperbasculebrug in de gemeente Schagen. De brug krijgt een nieuwe lager in de aandrijfas en de slijtlaag van het brugdek wordt vervangen. Tijdens de werkzaamheden is de brug afgesloten voor gemotoriseerd verkeer en voor de recreatievaart.
De aandrijfas van de brug is aan onderhoud toe. Een van de twee lagers in de aandrijfas moet vervangen worden. Dit onderdeel is van groot belang om het brugdek beweegbaar te houden. Het brugdek krijgt gelijktijdig een nieuwe slijtlaag. Tijdens het groot onderhoud van de Stolperbasculebrug in 2014 was deze reparatie niet te voorzien.
De reparatiewerkzaamheden worden in opdracht van de provincie Noord-Holland uitgevoerd. Om niet afhankelijk te zijn van de weersomstandigheden wordt een tent over het brugdek en pontons geplaatst om het brugdek te verwarmen. De werkzaamheden gaan 24 uur per dag door om de duur van de afsluiting te beperken.
Tot en met 9 maart 18.00 uur wordt al het gemotoriseerd verkeer omgeleid via de Schoorldammerbrug en de Kooybrug. Autoverkeer kan in die periode ook gebruik maken van de Vlotbrug ’t Zand, de St. Maartensvlotbrug of de Burgervlotbrug. (Brom)fietsers en voetgangers kunnen tijdens de werkzaamheden gebruik blijven maken van de Stolperbasculebrug.
Ook de bussen van Connexxion kunnen niet over de Stolperbasculebrug rijden. Connexxion zet pendelbussen in aan beide zijden van de brug.