DE 10 VRAGEN

De 10 vragen aan... Sarah Elbertsen

Nieuws
Sarah Elbertsen.
Sarah Elbertsen. (Foto: aangeleverd)

In de wekelijkse rubriek ‘De 10 vragen aan...’ komen bewoners uit de gemeente Schagen aan het woord, zij beantwoorden 10 vragen en nomineren een volgende inwoner. Mirella Moras nomineerde vorige week Sarah Elbertsen.

Wie ben je?

Hoi, ik ben Sarah Elbertsen en ik ben 37 jaar oud. Samen met mijn man Mark waarmee ik 12 jaar getrouwd ben hebben we 2 jongens. Liam van 11 en Maes van 8 jaar oud. Na mijn bloemisten opleiding heb ik een switch gemaakt naar de zijden bloemen en haal ik daar mijn passie en creativiteit uit. Sinds een paar maanden ben ik druk bezig met het opzetten van mijn eigen bedrijf StudioSilkFlowers.

Waar ben je geboren?

Ik ben geboren in Anna Paulowna en ben 15 jaar geleden in Schagen komen wonen.

Wat heb je met deze gemeente?

In eerste instantie niet veel buiten het stappen om, vaak voel ik me ook eerder een Polderse. Wel ben ik de stad steeds meer gaan waarderen naar mate de tijd die ik hier woon. Je hebt er echt alles om de hoek zitten en vind het ook zeker leuk dat onze kinderen hier opgroeien.

Wat is de mooiste plek binnen de gemeente Schagen?

Ik denk dat ik de Markt toch wel het gezelligste plekje vindt van Schagen. Helemaal op een zomerdag, lekker de terrassen vol en iedereen zien genieten ervan.

Welke herinnering aan Schagen is je dierbaar?

Er zijn verschillende herinneringen die mij dierbaar zijn in Schagen. Mijn schooltijd (na school je boeken in de kluis en door naar Paasvee, wie deed dat niet?), maar ook ons trouwfeest hebben we hier in Schagen gehouden.

Wat is het beste advies dat je zelf ooit kreeg?

Er zijn vele adviezen geweest in de loop der jaren die zeker goed waren. Ik heb ooit een keer een motto gehoord die ik toch altijd blijf onthouden. Het is nooit je leeft maar 1 keer. Je gaat maar 1 keer dood en leef iedere dag. 

Wat zouden mensen echt van je moeten weten?

Het leukste voor mij om te doen is mensen te helpen die iets willen met hun interieur en styling maar niet weten hoe ze dat moeten doen. Leuk om het enthousiasme bij de mensen te zien en daar word ik dat zelf ook weer van.

Wat vind jij het beste restaurant/café in de gemeente Schagen?

Oei, vind ik een moeilijke vraag want ik hou echt van verschillende soorten keukens. Uiteten is ook echt wel iets waar mijn man en ik enorm van kunnen genieten. Ik denk dat ik TOV toch echt wel op nummer 1 moet zetten. Je kan mij niet blijer maken door mij te verrassen met wat er allemaal op tafel wordt geserveerd in vele gangen en bijpassende wijnen.

Hoe besteed je jouw vrije tijd het liefst?

Ik hou echt van verschillende dingen. Het kan zijn tot lekker een boek lezen in de zon tot mijn huis weer opnieuw stylen met verschillende interieur spullen. Het meest geniet ik om in mijn vrije tijd met mijn gezin leuke dingen doen.

Wie zie jij graag als je opvolger in deze rubriek?

Ik geef de pen door aan Jacky Slijkhuis. Voor mij een echte Schagenees waarvan ik echt benieuwd ben wat haar favoriete hotspots zijn binnen de gemeente Schagen.