Amnesty schrijfmiddag in Schagen

Nieuws
Met je pen in de hand iets voor een ander betekenen.
Met je pen in de hand iets voor een ander betekenen. (Foto: archief)

SCHAGEN - In het lees-café van de bibliotheek in Schagen organiseert Amnesty Schagen-Hollands Kroon vrijdag 19 april een schrijfmiddag van 13:00 tot 17:30 uur. Samen zetten zij zich in voor de rechten van de mens.  

Na de Tweede Wereldoorlog is in 1948 de Universele Verklaring van de Rechten van de Mens aangenomen. Amnesty schrijft brieven naar autoriteiten om op te komen voor individuen van wie de rechten geschonden worden. “Hoe bijzonder is het om met je pen in de hand iets voor een ander te kunnen betekenen? Of je nu twee brieven schrijft of tien, iedere brief telt voor de mensen voor wie we in actie komen. Overschrijf brieven en groeten kaarten liggen klaar. Je hoeft dus zelf niets mee te nemen”, vertelt woordvoerder van Amnesty Schagen-Hollands Kroon.

Aanmelden

Kom jij ook en schrijf je mee? Alle brievenschrijvers van alle leeftijden zijn van harte welkom. Kan je niet komen en wil je toch één of meer brieven schrijven, geef je dan op voor de maandelijkse schrijfactie. Je kan thuis, alleen of samen met anderen, brieven schrijven. Meld je daarvoor aan bij Corrie Tops via info@schagen.amnesty.nl