AZ op bezoek bij Noordwest Ziekenhuisgroep in Alkmaar

Nieuws
Een klein steentje kunnen bijdragen.
Een klein steentje kunnen bijdragen. (Foto: Ed van de Pol)

REGIO - Voor veel kinderen die (chronisch) patiënt zijn in Noordwest was het lang wachten, maar vorige week werd weer een heuse AZ-kindermiddag georganiseerd. Een grote afvaardiging van de eerste elftallen van AZ en de AZ Vrouwen kwam naar het ziekenhuis om een gezellig dagdeel te spenderen met de jonge patiënten. Dit evenement was 2019 voor het laatst georganiseerd, dit door de corona pandemie.

Meer dan 50 kinderen konden gedurende de activiteiten van deze middag al hun vragen stellen aan de spelers, speelsters en stafleden tijdens een echte persconferentie. Er werd een quiz gespeeld waarbij ze een leuke prijs konden winnen en ook was er genoeg tijd voor foto’s en om handtekeningen te verzamelen.

Clasie

Een groot deel van de spelers en staf ging nog het ziekenhuis in naar verschillende afdelingen om daar ook andere patiënten te bezoeken. Aanvoerder van AZ, Jordy Clasie, was erg onder de indruk: “Het voelt dankbaar om hier aanwezig te zijn. Ik vind het bijzonder dat we op deze middag zoveel kinderen kunnen begroeten en een lichtpuntje voor hen kunnen zijn in de moeilijke tijd die zij doormaken. Ik hoop dat we een klein steentje kunnen bijdragen in het blij maken van deze jonge supporters.”