Groene loper bij Schagen Muziekstad - Schagen staat zondag 29 mei bol van activiteiten

Nieuws

SCHAGEN - "We hebben koopzondag 29 mei een breed programma met voor iedereen wat wils. Je kunt je met je hele familie naar Schagen komen en je vermaken. Alles is gratis te volgen, zelfs het parkeren kost niets." Piet Hein de Boer, voorzitter van de SES, is vooral blij dat Schagen Tuinstad het programma op de laatste rustdag van de maand completeert.
Het ritselt tijdens Schagen Muziekstad/Tuinstad van de activiteiten. Met op allerlei plekken artiesten, die een zeer gevarieerd repertoire brengen. Met de honderden atleten, die meedoen aan de Tien Engelse Mijlen van atletiekvereniging TAS'82 en met de grote plantenmarkt, die de hele Markt omzoomt. De Boer: "Het is goed dat Schagen Tuinstad na een jaar weer terug is. Het blijkt dat er een grote belangstelling voor is. Alle kramen zijn verhuurd. Voor iedereen met groene vingers, voor iedereen met een tuin is er wel iets wat de moeite waard is. Marianne Greiner organiseert het dit jaar en ze heeft er echt iets moois van gemaakt. Niet vergeten: het is niet alleen een groene markt, we hebben ook ruim baan gemaakt voor de beste producten uit onze eigen regio."

Tien Engelse Mijlen

Voor hardlopers en wandelaars, die meedoen aan de Tien Engelse Mijlen, is er ook een nieuwtje. In het kader van Schagen Muziekstad omlijst DJ Vincent Sijs de start en de finish met zijn beats. De organiserende atletiekvereniging TAS'82 hoopt dat dit een nieuwe toegevoegde waarde wordt met in de toekomst inspirerende klanken langs de hele route. Als de zon rugwind geeft, wordt het zondag op de terrassen ‘Schagen op zijn mooist’ met na Vincent Sijs een muzikale tocht van het Retrokoor van Henk Bakker langs de uitspanningen aan de Markt. Jigs for Real tekent na de klok van vier voor Ierse klanken voor een ieder, die een plekje in het hart van de stad heeft kunnen vinden.
De Schager Harmonie opent om 13.00 uur het muziekfeest op het middenplein van het Makado Centrum. De jonge band Blue Sunrise, Jigs for Real en de talentvolle zangeressen Mythe en Anne zorgen voor een passend vervolg in het winkelcentrum. Colet Nierop treedt met haar harpensemble op bij damesmodezaak SiS in de Nieuwstraat van 13.00 tot 13.45 uur en bij Boekhandel Plukker van 14.30 tot 15.30 uur. De Ierse melodieën van Jigs for Real zijn ook te horen in de lunchroom van de Hema van 13.45 tot 14.30 uur en in de Koeienhemel van 17.00 tot 18.00 uur. Daar treden de talenten Myrthe en Anna vanaf 14.45 uur een klein uurtje op.