Concert door Laureaten Prinses Christina Concours in Westvest90-kerk

Cultuur
Concert door Laureaten Prinses Christina Concours in Westvest90-kerk.
Concert door Laureaten Prinses Christina Concours in Westvest90-kerk. (Foto: Majanka Fotografie)

Op zondag 26 november om 15.00 uur is het podium van de Schiedamse Westvest 90-kerk weer voor jonge getalenteerde musici waarvan in de nabije toekomst ongetwijfeld meer wordt gehoord. Drie prijswinnaars van het Prinses Christina Concours, Sarah van deer Lijke, dwarsfluit, Thijs Willers, piano en Anna Petrovitsch, harp, brengen een bijzonder interessant programma met composities van onder anderen Mozart, Rachmaninoff, Liszt, Boieldieu, Smetana, Debussy.

Dit concert wordt ook zeer aanbevolen voor jongeren om nader kennis te maken met klassieke muziek die wordt uitgevoerd door zeer getalenteerde leeftijdgenoten.

Sarah van der Lijke (2006) stapte toen zij acht jaar was over van blokfluit naar fluit en studeert sinds 2021 bij Jeroen Bron. Naast andere prijzen behaalde zij de eerste prijs bij de regiofinale van het Prinses Christina Concours 2023. Sarah hoopt na afronding van het VWO volgend jaar te kunnen gaan studeren aan het conservatorium.

Thijs Willers (2006) studeert momenteel aan de Sweelinck Academie, de jong talent opleiding van het Conservatorium van Amsterdam. Hij nam al met veel succes deel aan diverse concoursen en dit jaar won hij de eerste prijs tijdens de nationale finale van het Prinses Christina Concours.

Anna Petrovitsch (2007) speelt op een harp die het Nationaal Muziekinstrumenten Fonds haar ter beschikking heeft gesteld. Naast haar middelbare school is zij jongstudente bij het AMT, de jongtalentenklas van het conservatorium in Utrecht. Ook zij was succesvol tijdens diverse concoursen en won zowel de tweede prijs als de publieksprijs tijdens de nationale finale van het Prinses Christina Concours. Anna wordt op piano begeleid door Peter Sluijs.

Toegangsprijs € 20,00 (jongeren tot 18 jaar, houders studentenkaart of CJP € 10,00)