Benefietavond voor onderzoek naar ziekte van Huntington

Nieuws
Voorstelling Ik Vrouw Van Jou.
Voorstelling Ik Vrouw Van Jou. (Foto: PR)

Enkele ‘oud ladies’ van de serviceclub Lady Circle Schiedam organiseren op vrijdag 16 juni een cabaretavond in het theater Wennekerpand om geld op te halen voor onderzoek naar een geneesmiddel tegen de ziekte van Huntington. De ziekte van Huntington is een dodelijke, erfelijke ziekte met symptomen van zowel Alzheimer, Parkinson en ALS.

door René van der Klink

Het is een ongeneeslijke aandoening waarbij bepaalde delen van de hersenen worden aangetast door uitval van hersencellen. De ziekte is progressief, wat betekent dat de klachten steeds ernstiger worden. Op dit moment is er nog geen geneesmiddel tegen deze slopende ziekte. De aanleiding voor deze actie is de 25-jarige Christian uit Schiedam die vorig jaar te horen kreeg dat hij het dodelijke Huntington gen heeft. Dit zette uiteraard zijn toekomst en die van zijn verloofde op zijn kop.

Niets doen is voor de Ladies Circle geen optie

De schoonmoeder van Christian en twee van haar vriendinnen zijn jarenlang lid geweest van Ladies Circle Schiedam, een goede doelen club die zich inzet voor het ophalen van geld voor allerlei projecten door het organiseren van evenementen. Dat doen ze door middel van het inzamelen van geld met een actie, of met diensten (handjes uit de mouwen!). Zoals de naam al zegt bestaat de circle alleen uit “ladies”. Het een club dynamische jonge vrouwen uit alle soorten beroepsgroepen die naast gezelligheid met elkaar ook de wereld een beetje beter willen maken.
Er zijn maar liefst 42 ladycircles actief wereldwijd. In Nederland zijn er 76 circles met ruim 900 aangesloten actieve ladies. De vriendschap die er gedurende vele jaren ontstaan is zorgt ervoor dat er ook na uittreding er een hechte band blijft bestaan. Deze vriendschap zorgt ervoor dat de oud ladies nu weer in actie komen want niets doen is in hun ogen geen optie!
In de besloten voorstelling op vrijdagavond 16 juni, precies een jaar nadat Christian de diagnose te horen kreeg, speelt theatergroep “Plankgas” speciaal voor deze actie hun nieuwste voorstelling “Ik vrouw van jouw”.
In deze muzikale cabaretvoorstelling waar liedjes en sketches elkaar in hoog tempo opvolgen neemt Plankgas de vrouw in al haar facetten onder de loep: Een krachtig, prachtig, immer diëtend, hardwerkend, zeurend, hysterisch, sexy, multitaskend, liefhebbend, intelligent, ijdel, grappig, zorgzaam en vermoeiend wezen. Maar één ding is zeker: Ik vrouw van jou! Op de avond zelf kun je ook nog mooie prijzen winnen die dankzij de medewerking van vele ondernemers uit Schiedam en omgeving ter beschikking zijn gesteld.
Er zijn voor deze avond nog maar een paar kaarten beschikbaar. Wil je erbij zijn? Reserveer dan een kaartje via plankgasvoorhuntington@gmail.com.