Nolet verklaart bod op Lucas Bols succesvol

Nieuws
Voorzitter Carel Nolet van de Nolet Groep toost met Huub van Doorne, CFO van Lucas Bols,.
Voorzitter Carel Nolet van de Nolet Groep toost met Huub van Doorne, CFO van Lucas Bols,. (Foto: Gino van Meenen)

Carel Nolet is verheugd dat het uitgebrachte bod op Lucas Bols tot nu toe heeft geleid tot de verwerving van 71,7 procent van de aandelen. Daarmee verklaart de Nolet Group het bod gestand. De overname van het Amsterdamse drankenconcern is een feit.

Door Kor Kegel

De afwikkeling van het bod vond gisteren plaats. De uitbetaling vond plaats aan de aandeelhouders van Lucas Bols die op de bieding ingingen. Zij krijgen een vergoeding van 18 euro per aangeboden aandeel. De resterende aandeelhouders krijgen nog tot volgende week de kans om hun aandelen aan te bieden. De termijn verstrijkt op woensdag 21 februari om 17.40 uur Midden-Europese tijd.

“Aan alle aanbiedingsvoorwaarden is voldaan”, delen Nolet en Lucas Bols mee. Voor Nolet gold een drempel van minimaal 70 procent van de aandelen en die is overschreden. “Het betekent dat we twee fantastische Nederlandse bedrijven onder één vlag kunnen samenbrengen”, zegt Carel Nolet. “Dit is een belangrijke mijlpaal in de rijke geschiedenis van de familie Nolet en Lucas Bols.”

Huub van Doorne, CEO van Lucas Bols, zegt blij te zijn dat het bod van Nolet gestand is gedaan. “Samen met Nolet zullen we onze reis voortzetten om Lucas Bols en onze merken op de internationale cocktailmarkten te laten groeien. Nolet, met zijn eigen lange geschiedenis en familiecultuur, begrijpt wat er nodig is om merken voor de lange termijn te versterken en te laten groeien. We kijken er erg naar uit om onze reis samen voort te zetten als Nederlandse kampioen op de mondiale markt van sterke dranken en cocktails.”

Nolet was sinds de beursnotering van 2015 al grootaandeelhouder van Lucas Bols. Tijdens de aanbiedingsperiode, die een week geleden eindigde, zijn 6.260.449 aandelen aangemeld. Ze vertegenwoordigen 41, procent van het uitstaande kapitaal met een totale waarde van € 112.688.082. Met inbegrip van de 4.476.853 aandelen die Nolet al had, bezit Nolet nu 71,7 procent van het uitstaande kapitaal.

Carel en Bob Nolet kijken erg uit naar de samenwerking met Huub van Doorne, CEO van Lucas Bols, en CFO Frank Cocx en hun teams. The Lucas Bols Company blijft gevestigd in Amsterdam en blijft opereren onder zijn huidige naam, leiderschap, route-to-market en andere samenwerkingsverbanden.