Padel is bezig om tennis te verslaan

Sport
Miranda van Vliet is ervan overtuigd, dat padel geen hype is. "De vraag is groot en groeit zeker verder.". (Foro: UWM/gav)
Miranda van Vliet is ervan overtuigd, dat padel geen hype is. "De vraag is groot en groeit zeker verder.". (Foro: UWM/gav)

Het heeft wat hoofdbrekens gekost. Zoiets als “gaan we het doen of toch maar niet”. Inmiddels is de padelbal door de kerk en de handtekeningen gezet: tennispark Van Vliet haakt in op de groeiende populariteit van padel en legt vier banen aan.

Corona heeft littekens achtergelaten bij Miranda en Martin van Vliet. Ze hebben zich er doorheen geworsteld. Waren opgelucht toen er enkelwedstrijden gespeeld mochten worden en zagen vervolgens de vraag naar tennis toenemen. En weer afnemen, nadat de pandemie-regels versoepeld worden. “Wat wel toenam”, merkte Miranda van Vliet, “was de vraag naar padel. Mensen, spraken ons erop aan: wat doen jullie. Want ze vonden het toch wel gezelliger om, als ze de overstap naar padel zouden maken, in de eigen vertrouwde omgeving te blijven”.

“Dan kijk je rond en ziet, dat bijvoorbeeld in Rotterdam bij een club als Victoria, waar ze al lange tijd padel spelen, de banen een bijna honderd procent bezetting hebben. Niet alleen daar. De vraag is groot. De mensen steken elkaar aan. Bovendien merk je, dat de maatschappij nu wat anders in elkaar steekt. Mensen willen nog best wel sporten. Maar niet meer urenlang. Dat kan bij padel: je speelt een uurtje en gaat dan over tot de orde van de dag”.

Ze is ervan overtuigd, dat padel geen hype is. “Het is er en blijft. Daar moet je in willen investeren. Ondernemen is soms gokken, durven en doen. Niets doen was eigenlijk geen optie. Als je de tijdgeest wil volgen moet je vernieuwen.” Vandaar, dat verderop in het Volksbos vier banen worden aangelegd. Het gravel gaat er af en op de lavalaag komt een padelvloer, die vanaf juni beschikbaar is. Buiten. Miranda van Vliet ziet dat niet als een nadeel. “Natuurlijk speelt dan het weer een rol. Maar zeg nou zelf: wat is lekkerder dan buiten sporten.”