Kort sportnieuws uit Schiedam

Nieuws
Milan van der Schee met naast zich zijn eerste leraar Henk Seen.
Milan van der Schee met naast zich zijn eerste leraar Henk Seen. (Foto: PR)

Hermes DVS viert het 140-jarig jubileum met tal van sportieve activiteiten. Het toernooi om de Noatalgic Cup voor jeugdteams (O8, O9, O11, O13, O15 en O17) bijt donderdag 9 en vrijdag 10 mei het spits af. Tal van de deelnemende clubs zijn inmiddels ook 100+, zoals VOC, Excelsior’20, Wilhelmus en HBS Crayenhout.

Nostalgic Cup voor jeugdelftallen

Padeltoernnoi bij Racketsport Schiedam

Bij Racketsport Schiedam start donderdag 2 een P500 Open toernooi voor spelers van alle niveaus en leeftijden. De inschrijving is inmiddels gesloten. De finaledag is zondag 5 mei.

Bij Ventura spelen de families

Handbalvereniging Ventura heeft donderdag 9 mei (Hemelvaartsdag) het jaarlijkse familie-toernooi.

Zwarte band voor Milan van der Schee

Judoka Milan van der Schee mag zich voortaan gorden met de zwarte band. Omdat hij al voldoende wedstrijdpunten had verzameld hoefde hij alleen een technische examen af te leggen. Dat deed hij, met zijn trainingsmaatje Rodney Kooij vlekkeloos. De 18-jarige traint bij Ped’s Sports Centre en werd eerder op het NK in de -21 jaarklasse vijfde

Taekwondo-ka’s van Ped’s lieten zich op het toernooi om de Rotterdam Cup. van hun sterkste kant zien. Jennifer Burger werd tweede, Yuri de Bruin derde en Sophia Lambrecht tweemaal derde.

Hulde voor scheids Martin Haagsman

DWS meldt op Facebook, dat voorzitter Marcel de Kort aan scheidsrechter en clublid Martin Haagsman de Gouden Fluit heeft uitgereikt. Dat deed hij namens het Handbalverbond, dat hem daarmee beloonde voor de veertig jaar waarin hij zich (“met tomeloze inzet”) heeft ingezet als scheidsrechter en scheidsrechterbegeleider.

Bij DWS handballen vriendenteams

Ook bij DWS wordt op donderdag 9 mei gehandbald. Daar heet het het Vrienden-toernooi. Familie-,vrienden- en bedrijfsteams kunnen zich nog tot 5 mei aanmelden.

Schiedam zet zegereeks voort

De honkballers van Schiedam versloegen WSB met 12-15. In de tweede klasse A gaat Wombats met 7 punten aan de leiding. Schiedam en Gryphons volgen met een punt minder.

AGENDA

VOETBAL– zat (14.30): Excelsior’20-Vierpolders, Lyra-KethelSpaland..

Woensdag 8 mei (Super Cup): Zwaluwen-Excelsior’20 (veld CION 19.30)

ZAAL: vrij ZVG-HBSS

DAMESVOETBAL: zat Hermes DVS-VDL 2 (10.30)

CRICKET/T20: zat VCC-Hermes DVS en HBS-Hermes DVS, Thurlede 10.00 Excelsior’20-Ajax(d), 13.30 Excelsior’20-Sparta

HANDBAL: zon 12.00 Ventura-Westlandia(h).

HOCKEY: zon Helmond-Schiedam(d)

HONKBAL: zon Bijdorp 14.00 Schiedam-Hawks