Kort sportnieuws uit Schiedam

Sport
Jean-Marie Pfaff komt naar Excelsior'20 (Foto: Facebook/JMP)
Jean-Marie Pfaff komt naar Excelsior'20 (Foto: Facebook/JMP) (Foto: )

Tijdens het Kicks N Sticks Meikamp bij HC Schiedam komt Jong Oranje-internatonal Olivier Hortensius op dinsdag 7 mei naar sportpark Harga voor een hockey-clinic. De Vlaardinger speelt met de hoofdmacht van HC Rotterdam in de hoofdklasse en was in december met Oranje O23 in Maleisië op het WK.

Hockey-clinic met Olivier Hortensius

Monsterzege voor tafeltennissers

Markiezaat is hekkensluiter en voor het tafeltennisvijftal van Scyedam geen moeilijk te nemen horde. Nadat de uitwedstrijd met 2-11 werd gewonnen, ging zaterdag 9-4 winst de boeken in. Edwin ten Hoope won driemaal, Thomas Baart en Denis Dimitrov tweemaal en Daniel Pava eenmaal. Ook de dubbel  werd winnend afgesloten 

Jean-Marie Pfaff bij Excelsior’20

Het clubgebouw van Excelsior’20 wordt binnenkort verrijkt met advertentie-schermen. Die worden op dinsdag 23 april onthuld door Jean-Marie Pfaff, ooit doelman van het Belgisch elftal en Bayern München. Hij krijgt hulp van de Nederlandse internationals Peter Houtman en Ben Wijnstekers. ESPN-presentator Sinclair Bischop is gastspreker. De toegang is vrij; aanvang 20.00 uur.

Tour de France Femmes fietst door Schiedam

Het was al bekend, dat de Tour de France Femmes op maandag 12 augustus Schiedam zou aandoen. Nu is ook de route vrijgegeven.

De wielervrouwen rijden vanuit Rotterdam via de Horvathweg Schiedam binnen. Daarna buigen ze af naar de Broersvest en rijden over de Koemarkt, Oranjestraat, Lange Haven, BK-laan en Vlaardingerdijk de stad weer uit.. 

Winst honkballers

Schiedam dat vorige week de competitie begon met 2-12 verlies tegen Zwijndrecht heeft zich hersteld en won met 17-20 bij Saints.

AGENDA

VOETBAL– zat (14.30): KethelSpaland-DVO’32, HBSS-Westlandia, Naaldwijk-Excelsior’20, Rotterdam United-Hermes DVS, VVOR-PPSC, SVV-Hazerswoudse Boys.

DAMESVOETBAL: zat KMD 2-Hermes DVS, PPSC-VVOR 2 (13.00).

BASKETBAL: zon sportzaal Oost 14.00 Juventus-Voorne 2(h)

CRICKET/T20: zat Harga 10.00 Hermes DVS-HCC, Thurlede 10.00 Excelsior’20-Punjab/G, 17.00 Excelsior’20-VOC

HANDBAL: don sportpark WA 20.00 Ventura-Schip- luiden(d); zat Groenoordhal 20.30 DWS-Houten 2(h); zon Twist-Ventura(d), Atomium’61-DWS(h), sportpark WA 12.00 Ventura-SOS/Kwiek Sport(h)

HOCKEY: zon Harga 12.45 Schiedam-Zoetermeer(d), 14.45 Schiedam-Zoetermeer(h)

HONKBAL: zon Bijdorp 14.00 Schiedam-EuroStars 2

KORFBAL: zat Korbatjo-Nexus

SOFTBAL: zon Grizzlies-Schiedam(d)

TAFELTENNIS: zat Dr.Kuyperlaan 15.00 Scyedam-Hercules