‘We kijken er naar uit, niet tegenop’

Sport
Trainer Gokhan Cayir tekende voor nog een jaar bij, maar hoopt dit seizoen af te maken met de zo fel begeerde promotie. (Foto; RWM)
Trainer Gokhan Cayir tekende voor nog een jaar bij, maar hoopt dit seizoen af te maken met de zo fel begeerde promotie. (Foto; RWM) (Foto: )

Al tweemaal lukte het Hermes DVS niet om kampioen te worden en was de nacompetitie niet aan de lichtblauwen besteed. Nu is het als koploper weer dicht bij de titel. De ‘handicap’ is echter, dat het in de voorlaatste wedstrijd nummer twee Zestienhoven treft. Verliezen is geen optie.

DOOR GERARD S. VERVER  

Kunnen de bloemen en de champagne volgende week in de achterbak mee naar Rotterdam? Het is iets waarmee de aanhang zich ongetwijfeld bezig houdt. De formatie van trainer Gokhan Cayir heeft andere sores. Kunnen ze de spanning, die zo’n clash oproept aan? Hermes DVS lijkt na een dipje met als dieptepunt de frustrerende thuisnederlaag tegen Blijdorp, gevolgd door ruime winst (1-4) bij Rotterdam United op tijd ontwaakt. “De trainer heeft ons in de wedstrijd tegen United op een andere manier neergezet en daardoor aan het denken gezet. Echt een gouden zet.” De details laat hij achterwege om de tegenpartij niet wijzer te maken dan het wellicht al is. “Wij hebben gedreven getraind en ook video-analyses gezien. Ik verwacht, dat het een leuke en zeker spannende wedstrijd gaat worden. We kijken er naar uit, niet  tegenop.” Hermes’ voordeel is, dat het gelijk mag spelen. “Dan houden we de voorsprong op Zestienhoven en kunnen we het een week later in de laatste wedstrijd afmaken.” 

In het Rotterdamse kamp wordt dat uiteraard ook gezien. “Wij moeten winnen. Een andere keuze is er niet. Aan een gelijkspel hebben we niks”, beseft trainer Warry van Wattum, die na dit seizoen als opvolger van Schiedammer Jeremy Hagestein bij IJVV De Zwervers aan de slag gaat, “Want Hermes laat een week later tegen Egelantier Boys echt geen punten liggen. In Schiedam speelden we gelijk en werd het 1-1. Ik verwacht dat het weer een fiftyfifty-wedstrijd wordt.”

. .