In sportpark WA gaan de alarmen af

Sport
In de laatste thuiswedstrijd tegen Victoria'04 scoorden de Vlaardingers wel, de thuisclub weer niet. (Foro: Arie Noordhoek)
In de laatste thuiswedstrijd tegen Victoria'04 scoorden de Vlaardingers wel, de thuisclub weer niet. (Foro: Arie Noordhoek) (Foto: )

Tot aan de winterstop was er op de resultatenreeks van KethelSpaland weinig aan te merken. Elf wedstrijden leverden 20 punten op. De tien volgende optredens echter slechts 5, Nu dreigt een niet zo plezierig toetje in de nacompetitie.

DOOR GERARD S. VERVER

Gescoord wordt er ook al nauwelijks. Na de winterstop slechts vijfmaal. Het zorgt (nog) niet voor onrust, maar wel voor ongerustheid. “Het wordt een beetje spannend”, reageert doelman Ruben Hortensius met een blik op de ranglijst. De alarmen gaan af. En natuurlijk zwellen dan de langs-de-lijn-verhalen aan en wordt er, volgens stemmen in de wandelgangen, aan stoelpoten gezaagd. Om een reactie gevraagd blijft het daarover vanuit het bestuur stil.

De vierde achtereenvolgende nederlaag helpt er niet aan mee om de achterklap de mond te snoeren. Ondanks het 2-0 verlies bij Rhoon wordt deze wedstrijd zowel door trainer Ben Hoogwerf als doelman Ruben Hortensius toch als een mogelijk keerpunt beschouwd. “Een prima wedstrijd. Eentje om vertrouwen uit te putten”, vindt Hoogwerf. “We hadden meer verdiend.” 

Dat zag ook Hortensius, die aan zijn laatste seizoen onder KethelSpalands lat bezig is. Dat wil hij niet afsluiten met degradatie. “Dat gaat ook niet gebeuren”, beweert hij stellig. “Tegen Rhoon hebben we laten zien, dat iedereen bereid is om diep te gaan. Die instelling ontbrak een week eerder tegen Victoria’04. We waren kansloos. Natuurlijk praten we daar dan met elkaar over. Zaterdag toonden we inzet, was de onderlinge cohesie optimaal en werd duidelijk, dat iedereen bereid is om de spreekwoordelijke beuk erin te gooien en voor elkaar door het vuur te gaan.” 

Zaterdag volgt de uitbeurt bij het voorlaatste DVO’32, dat met een mooie reeks bezig is zich naar boven te spelen. Het wordt pompen of verzuipen.