Fjoertoer Egmond elk jaar een uitzonderlijk creatief lichtjesfeest.
Fjoertoer Egmond elk jaar een uitzonderlijk creatief lichtjesfeest. (Foto: Aangeleverd)

Inschrijving 8e editie Fjoertoer Egmond geopend

Algemeen

REGIO - De inschrijving voor de 8e editie van de Fjoertoer Egmond is geopend. Het wandelevenement van sportorganisatie Le Champion vindt dit jaar op vrijdag 25 en zaterdag 26 november plaats. 

Inschrijving 8e editie Fjoertoer Egmond geopend

Wandelaars kunnen dit jaar het magische lichtjesparadijs, dat de Fjoertoer Egmond is, dit jaar op een geheel nieuwe manier beleven. Niet alleen de routes, maar ook de afstanden zijn vernieuwd. De Fjoertoer Egmond is jaarlijks vroegtijdig uitverkocht en mag je als wandelliefhebber absoluut niet missen.

Afstanden ingekort

Deelnemers gaan de Fjoertoer Egmond dit jaar van een heel andere kant zien. De organisatie heeft ervoor gekozen de afstanden in te korten naar 12, 16 en 20 km, waarbij de langste afstand voor het eerst een deel van Heiloo aandoet. Op deze manier kunnen de wandelaars ruimer de tijd nemen om te genieten van de indrukwekkende en verrassende (licht)acts langs de routes. 

Nieuwe toplocaties

Le Champion heeft de hoogtepunten van voorgaande jaren in de route laten zitten en uitgebreid met nieuwe toplocaties. De deelnemers worden continue verrast! De Family Fjoertoer van 6 km blijft in het programma in zijn eigen oude, vertrouwde jasje. 

De nieuwe afstanden lopen deze achtste editie door Egmond aan Zee, Egmond aan den Hoef, Egmond-Binnen en/of Heiloo. Het laatste stuk loopt zoals de deelnemers gewend zijn over het strand van Egmond aan Zee langs tal van indrukwekkende lichtacts. Een Fjoertastische wandelavond gegarandeerd!

Fjoertoer Wildlife

De Fjoertoer Egmond staat jaarlijks in het teken van een thema. De afgelopen edities hebben de deelnemers zich verwondert over de vuurspuwende draken, mysterieuze dieren en fabelachtig zwevende vissen. Het thema van dit jaar werd vorig jaar al gepresenteerd, maar helaas werd die editie afgelast. Daarom worden de deelnemers dit jaar alsnog meegenomen op fjoersafari. Het thema deze 8e editie is Fjoertoer Wildlife. Egmond aan Zee en omgeving worden omgetoverd tot één groot lichtgevend dierenrijk.

Fjoertoer-bier

De Fjoertoer en Brouwerij Egmond maken dit jaar ter ere van het wandelevenement weer een speciaal Fjoertoer blond biertje. Het unieke drankje komt een week voor het evenement in de schappen te liggen van lokale winkels en horeca in de omgeving van Egmond. Deelnemers die op beide dagen langs de brouwerij wandelen, worden daar verrast.

Het goede doel

De Fjoertoer Egmond zet zich graag in voor het goede doel. Traditiegetrouw is dat ook dit jaar KNRM Egmond en de Reddingsbrigade Egmond. Er kan bij inschrijving een vrijwillige donatie gegeven worden. Met deze donaties maken de deelnemers van de Fjoertoer Egmond het mede mogelijk dat de Egmondse Reddingsbrigade en het KNRM-reddingstation Egmond hun levensreddende werk voor Egmondse kust kunnen voortzetten.

Inschrijven

Inschrijven voor de 8e editie van de Fjoertoer Egmond is mogelijk via www.fjoertoeregmond.nl. De inschrijving is geopend t/m 14 november of tot de deelnemerslimiet is bereikt.


Bijlagen 2.2 MB jpeg Fjoertoer Egmond 3.3 MB jpeg Fjoertoer Egmond 1.3 MB jpeg Fjoertoer Egmond 46 KB jpg Logo Fjoertoer Egmond 29 KB jpg Logo Le Champion Hyperlink Website Fjoertoer Egmond Hyperlink Website Le Champion


Voor meer informatie en voor het aanvragen van beeldmateriaal kunt u contact opnemen met:

Geert Wit
Communicatiespecialist

t +31 (0)72 - 533 81 36
e geert.wit@lechampion.nl
Berenkoog 54, 1822 BZ Alkmaar


Met meer dan 60 fiets-, hardloop- en wandelevenementen brengt Le Champion jaarlijks ruim 250.000 mensen in beweging. Dankzij de inzet van 3.500 vrijwilligers en met bijna 20.000 leden is Le Champion een van de grotere sportorganisaties van Nederland. Iedereen kent wel enkele van onze evenementen, waaronder de strandrace Egmond-Pier-Egmond, de Dam tot Damloop, de Wandel4daagse Alkmaar en de TCS Amsterdam Marathon. Zoveel mogelijk mensen – jong en oud – inspireren en faciliteren om te sporten en te bewegen, dat is de missie van Le Champion, om daarmee bij te dragen aan vitale mensen en een gezonde samenleving.


Bekijk dit bericht online Wilt u geen e-mail meer van ons ontvangen? Uitschrijven

Disclaimer
De informatie in dit e-mailbericht is uitsluitend bestemd voor de geadresseerde en heeft daarmee de status vertrouwelijk. Openbaarmaking, vermenigvuldiging, verspreiding en/of verstrekking van deze informatie aan derden is niet toegestaan zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van een van de bedrijven (Rodi Media B.V., Rodi Rotatiedruk B.V. en Rodi Verspreiding B.V.) binnen de Rodi Holding B.V.. Rodi Holding B.V. wijst iedere aansprakelijkheid af voor schade ten gevolge van een onjuiste, onvolledige en ontijdige verzending en ontvangst van de inhoud van deze e-mail. Wij zijn niet aansprakelijk voor eventuele virussen. U wordt verzocht bij onjuiste adressering de afzender direct te informeren en het bericht te vernietigen. Wij adviseren u om bij twijfel over de juistheid of de volledigheid van het e-mailbericht contact met de afzender op te nemen. Indien u niet akkoord gaat met bovengenoemde voorwaarden dient u deze e-mail direct te retourneren aan verzender, o.v.v. “niet akkoord disclaimer” en dient deze e-mail als niet verzonden te worden beschouwd. Bij gebruik van de inhoud van deze e-mail aanvaardt u de disclaimer.

Afbeelding
Uitgeest verdeelt miljoenen Algemeen 11 aug, 08:02
Afbeelding
Veteranen Uitgeest boos op boeren Algemeen 11 aug, 07:16
Afbeelding
Suppend zwerfafval rapen Algemeen 10 aug, 10:38
Afbeelding
Hittegolf in eigen land Algemeen 10 aug, 08:55
Afbeelding
Stond bij jou de zomerpuzzel van Rodi in de krant? Algemeen 9 aug, 09:00
Afbeelding
Bijna een op de drie Noord-Hollanders voor kernenergie Algemeen 5 aug, 18:13
Afbeelding
Oer-IJ introductie voor Uitgeesters en Castricummers Algemeen 5 aug, 18:12
Afbeelding
Lekker bezig met GFT-afval Algemeen 5 aug, 18:06
Afbeelding
Kommenexpositie Sichting Keramisten NH Algemeen 5 aug, 18:04
Afbeelding
‘Boerenvlaggenparade’ kleurt het dorp Algemeen 5 aug, 18:02
Afbeelding
Nog hard nodig: vrijwilligers bij De Zien Algemeen 5 aug, 18:01
Afbeelding
Vliegtuigherrie Reacties van lezers Algemeen 5 aug, 17:58
Afbeelding
Fiets vanuit Uitgeest een zomerse toertocht door prachtig Noord-Holland Algemeen 5 aug, 17:57
Digitale krant

    Agenda

Het laatste nieuws uit Uitgeest

Op Rodi Uitgeest volg je het laatste nieuws uit Uitgeest. Rodi Uitgeest informeert via nieuws, interviews en tips over ontwikkelingen en activiteiten in de buurt en regio.

Nieuws Uitgeest

Via onze nieuwsbrief mis je nu geen enkel nieuwtje uit jouw regio. Elke week krijg je het laatste nieuws uit Uitgeest in je mailbox.