Dierenweide blijft ‘punt van rust’

Algemeen
De dierenweide baadde vrijdag, op de eerste warme dag sinds weken, in de zon. De schapen vinden het blijkbaar maar niks en zochten de schaduw van hun stal op. (foto: DPG/gsv)
De dierenweide baadde vrijdag, op de eerste warme dag sinds weken, in de zon. De schapen vinden het blijkbaar maar niks en zochten de schaduw van hun stal op. (foto: DPG/gsv) (Foto: )

VLAARDINGEN – En toen was er, enkele weken geleden, ineens die noodkreet vanuit verpleeghuis Het Zonnehuis: de door nogal wat bewoners en bezoekers graag bezochte en rust uitstralende dierenweide zou worden opgedoekt.

Met voor de levende have het vermoeden, dat het slachthuis of poelier de eindbestemming zou worden “Dit gaat zonder overleg en is een messteek door de harten van de vrijwilligers, die hier hun ziel en zaligheid in steken”, luidde de tekst. Machteloos voelden ze zich. Niet veel later ging, nadat eerst nog de optie dierenopvang volgde, het licht op groen: de dierenweide blijft.

De schapen blaten nog, kippen tokken, hanen kraaien en ganzen gakken. Hadden geen idee wat hen boven de kop leek te hangen. “Het berust op een misverstand”, verzekert een woordvoerder van de zorginstelling. “Er is gewoon niet duidelijk gecommuniceerd. Eigenlijk is de optie opdoeken nooit echt aan de orde geweest.”

Wel waren er zorgen over de terugloop van het aantal vrijwilligers, die het reilen en zeilen op de dierenweide in goede banen leiden. Vandaar, dat er nu op de website van Zonnehuisgroep Vlaardingen via de link ‘Vrijwilligersvacatures’ gezocht wordt naar mensen, die (‘1 of 2 uur per week”) willen helpen. Kortom, de dieren blijven en zo blijft de weide voor de bewoners, zoals het al jaren is, een punt van rust.