‘Een spiegel voor de beleidsmaker’

Nieuws
Hans Hoogendam voelt zich vanuit Carson in de staat Californië nog altijd nauw betrokken bij het wel en wee van Vlaardingen.
Hans Hoogendam voelt zich vanuit Carson in de staat Californië nog altijd nauw betrokken bij het wel en wee van Vlaardingen. (Foto: PR)

Nog altijd volgt Hans Hoogendam het nieuws vanuit Vlaardingen met grote belangstelling. Ondanks het feit dat hij al sinds 1985 woont en werkt in Carson in de staat Californië. En de ex-Vlaardinger weet zo af en toe niet wat hij leest in onder andere deze krant over het wel en wee van zijn zo geliefde vroegere woonplaats.

Door Peter Spek

Met zijn blik op het huidige Vlaardingen houdt hij de gemeentelijke beleidsmaker een leerzame spiegel voor. “Ik dacht dat het hier in de Amerika een gekkenhuis was en is, maar ik zie helaas dat het in mijn oude geboortestad ook niet zo fraai meer is allemaal,” begint hij zijn overdenking na het lezen van weer wat nieuws uit de haringstad. “Ik vraag mij werkelijk af wat er allemaal gebeurt in mijn geboortestad. Een loodgieter die een gebiedsverbod krijgt en waar mogelijk nog tipgeld wordt uitgekeerd om de dader te vinden van de diverse bomaanslagen op zijn woningen. Een nieuwe sporthal die veel meer geld kost dan aanvankelijk werd begroot en een binnenstad waar veel winkels leeg staan. Waar zijn C&A en Vroom en Dreesman gebleven en de banken om geldzaken te regelen, die zijn er niet meer,” moet Hans Hoogendam vanuit Amerika helaas constateren. “Verder lees ik ook dat de bibliotheek met een horeca bedrijf in de Grote Kerk komt, hoe kan dat in godsnaam en ik zie steeds meer horecazaken leegstaan. De gezelligheid is ver te zoeken als ik het vanuit Amerika bekijk. 

Omroep Vlaardingen

Ook Omroep Vlaardingen is uit de stad verdwenen en zetelt nu in Schiedam, een zender die mij hier in Amerika van de nodige informatie voorzag. Nu moet ik luisteren naar Omroep Twee met heel veel nieuws uit Schiedam, daar zit ik toch niet op te wachten,” is het oordeel van Hans Hoogendam..