Nieuwbouwplannen op Pietersen locatie Vlaardingen stap verder

Algemeen
Wethouder Ivana Somers van de gemeente Vlaardingen en Daco Bokx van BEMOG ondertekenen de anterieure overeenkomst voor New Haven
Wethouder Ivana Somers van de gemeente Vlaardingen en Daco Bokx van BEMOG ondertekenen de anterieure overeenkomst voor New Haven (Foto: Cees Groen )

Gemeente Vlaardingen en Projectontwikkelaar BEMOG tekenen anterieure overeenkomst voor New Haven.

Vlaardingen - Op woensdag 28 april hebben de gemeente Vlaardingen en projectontwikkelaar BEMOG Projektontwikkeling West B.V. uit Den Haag de anterieure overeenkomst getekend voor de ontwikkeling en bouw van 74 nieuwbouwappartementen aan de Westhavenkade en Maasboulevard in Vlaardingen. Daarmee lijkt de totstandkoming van het nieuwe woningbouwproject met de naam ‘New Haven’ een flink stuk dichterbij te zijn gekomen. Het nieuwbouwplan grenst aan de Rivierzone Vlaardingen, voor hedendaags wonen voor verschillende doelgroepen.

74 Appartementen met een ondergrondse parkeergarage. Op deze voormalige Pietersen locatie op de kop van de Westhavenkade en Maasboulevard, direct achter restaurant China Garden worden 74 appartementen gebouwd, voorzien van een ondergrondse parkeergelegenheid. Daco Bokx, directie van BEMOG geeft aan dat bij het nieuwe ontwerp rekening gehouden is met de historie van de plek: “Zo krijgen de panden aan de Westhavenkade de uitstraling van de Pietersen panden en worden er karakteristieke oude elementen teruggebracht in de nieuwe gevel.”

“Daarnaast is rekening gehouden met duurzaamheid en de gevoeligheid voor hoogwater op deze plek. Alle appartementen worden conform de nieuwste duurzaamheidseisen gebouwd en worden op een verhoogde plint aangebracht, zodat het krijgen van natte voeten hiermee voorkomen wordt.”

Ivana Somers – Gardenier, wethouder Bouwen en Wonen: “Ik ben heel blij met deze ontwikkeling en de samenwerking tussen BEMOG en de gemeente. We hebben afgelopen periode hard gewerkt aan de ontwikkeling van nieuwbouw op belangrijke ontwikkellocaties in Vlaardingen, er is immers een grote bouwopgave voor de stad. Dit zijn woningen in een categorie waar veel vraag naar is, en die bijdragen aan meer evenwicht op de Vlaardingse woningmarkt.“

Vervolgproces

Het nieuwbouwplan ‘New Haven’ gaat voorzien in een grote behoefte aan koop- en huurappartementen voor de doorstromers op de woningmarkt. Die kunnen momenteel in Vlaardingen moeilijk terecht. Nu de anterieure overeenkomst is ondertekend kan verder worden gegaan met de omgevingsvergunning en is er ook ruimte voor participatie, zodat het project zo goed mogelijk kan worden afgestemd op de wensen en ideeën van de Vlaardingers.

Op basis van het vast te stellen bestemmingsplan kan naar verwachting in het begin van 2022 de Omgevingsvergunning (Bouwvergunning) aangevraagd worden. De uiteindelijke start bouw van ‘New Haven’ wordt niet eerder dan 2023 verwacht.

Meer informatie over het nieuwbouwplan is te vinden op de projectwebsite: www.woneninnewhaven.nl