Kort sportnieuws uit Vlaardingen

Sport
Erwin Schapers werd Ridder in de Orde van Oranje-Nassu. (Foto: PR)
Erwin Schapers werd Ridder in de Orde van Oranje-Nassu. (Foto: PR) (Foto: )

Zeven Vlaardingse judotalenten hebben op het Open Zuid-Hollandse kampioenschap (voor jeugd onder10 en 12 jaar) het podium gehaald. Xivan Jawahierkhan en Naemi Henriques wonnen goud. Vijf anderen judoden zich naar brons: Bobbie van der Hoeven, Tygo Wijsman, Noaquin Marte, Cas Govers en Sovian Jawahierkhan. . 

Zeven medailles voor jonge judoka’s

DVO’32-vrouwen zoeken trainer

Wegens het vertrek van de huidige trainer is het vrouwenelftal van DVO’32 op zoek naar een opvolger. Aanmelden (met motivatie en CV): vrouwen@dvo32.nl 

Lintje voor ZVVS-er Erwin Schapers

ZVVS is trots op Erwin Schapers, die in de aanloop naar Koningsdag werd geridderd. Omdat hij bezigheden-in-het-buitenland had werd hij niet op lintjesregendag maar al eerder verrast met de benoeming tot Ridder in de Orde van Oranje Nassau. Omdat hij in Hellevoetsluis woont werd het lintje door Peter Rehwinkel de burgemeester van Voorne aan Zee uitgereikt. Dat gebeurde in Barendrecht waar hij als scheidsrechter een waterpolowedstrijd zou leiden. Schapers is al vanaf zijn achttiende een ZVVS=icoon. Hij is internationaal scheidsrechter en actief op WK’s, EK’s en de Olympische Spelen. Daarnaast bekleedde en bekleedt hij in Vlaardingen en bij de zwembond talloze bestuursfuncties.

Rob Berreboom: nog een (laatste) jaar bij SC Twist

Rob Berreboom blijft nog voor een derde seizoen bij SC Twist de korfballers trainen. Ook teambegeleider René Kooiman knoopt er nog een jaar aan vast. Bij het tweede gaat Sandra Kerklaan die functie invullen. De reserves worden dan aangestuurd door Ricardo Ritmeijer. Jeroen de kruif keert, na een jaartje elders, terug aan de Claudius Civilislaan, en wordt begeleider van de jeugdtrainers.

Eerste aanwinst voor Deltasport

Bij Deltasport wordt hard gewerkt aan het invullen van de bezetting van de hoofdmacht voor volgend seizoen. “De eerste aanwinst is binnen”, meldt trainer Arslan Can. Rachid el Khalifi (44) maakt de overstap van SVV naar de Broekpolder. Zijn leeftijd vindt Can geen handicap: “Ervaring telt.”

Weer verlies

Het is de honkballers van Holy opnieuw niet gelukt om zich van de nul te ontdoen. De Vlaasdingers verloren met 13-7 van RCH/Pinguins. Ze delen met Catch de laastste plaats in de 3e klasse A

AGENDA

VOETBAL– zat (14.30): CION-Nieuwerkerk, DVO’32-Meeuwenplaat, Rozenburg-CWO, Victoria’04-Naaldwijk, VFC-Monster (14.00), Feyenoord-Zwaluwen (15.00)

Woensdag 8 mei (Super Cup): Zwaluwen-Excelsior’20 (veld CION 19.30): 

DAMESVOETBAL: don Transvalia/ZW-CION; zat CWO-De JongeSpartaan 2 (12.30)

HONKBAL: zon (14.00) Zwaluwenlaan Holy-Braves.

SOFTBAL: vrij Zwaluwenlaan 21.00 Holy-DVH(h).