Raymond Kraaijbeek naar Victoria’04

Algemeen
Raymond Kraaijbeek (links) en Victoria04's TD Arwin Verburgh bezegelen hun overeenkomst met een ferme handdruk. (foto: PR)
Raymond Kraaijbeek (links) en Victoria04's TD Arwin Verburgh bezegelen hun overeenkomst met een ferme handdruk. (foto: PR) (Foto: )

Bij Victoria’04 staat komend seizoen met Raymond Kraaijbeek (48) een Schiedammer aan het roer. Daar neemt hij de plaats in van Warry van Wattum, die na twee door corona gemankeerde jaren plus de nog af te maken competitie afhaakt.

Hij hoopt dat alsnog te bekronen met een in zijn eerste Broekpolder-jaar eigenlijk al verdiende promotie. Die werd Victoria’04 echter op basis van door hem betwiste regelgeving niet gegund. Hij hoopt die promotie nu wel zeker te stellen. Zo kan hij de vierdeklasser dan een etage hoger achter zich laten. Dat zou Kraaijbeek goed uitkomen, omdat hij dan bij Victoria’04 zou instappen op derdeklasse-niveau. Nu leidt hij vierdeklasser TOGB/za. Dat elftal wordt, omdat de zondaghoofdmacht in het seizoen 2023/2024 in de nieuw te vormen vierde divisie gaat spelen, opgeheven. “Het is een stel geweldige gasten, maar ik heb er geen zin in om aan een seizoen zonder prijzen te beginnen.” Dat leidde al tot een gesprek bij Zestienhoven, maar hij koos, verrast als hij was door een telefoontje van Victoria04’s technische man Arwin Verburgh, voor de Broekpolder. Vandaar, dat hij zaterdag naar Kralingseveer reisde om Victoria bij CKC aan het werk te zien. Ondanks de 1-0 nederlaag liet het optreden een goede indruk achter. “Het stak voetballend, mede door de goede orgsanisatie in de opbouw, goed in elkaar.“ Zelf staat hij voor aanvallend en ook gedurfd voetbal. Een voorbeeld? “Nou, niet terugzakken als je vlak voor tijd gelijk maakt. Gewoon voor de winst gaan.”

Kraaijbeek heeft, vertelt Verburgh, een door ons gedeelde visie op voetbal. Daarmee past hij ook bijna tot op de letter in het profiel, dat de spelersgroep schetste.. “Die willen wat aanvallender gaan spelen en druk zetten.” Ze worden op hun wenken bediend.