Het is eindelijk zover: de bouw start

Algemeen
Zo ziet het ontwerp van De Vilder & Zonneveld Architecten eruit. Het gebouw wordt in januari 2023 opgeleverd. (foto: PR)
Zo ziet het ontwerp van De Vilder & Zonneveld Architecten eruit. Het gebouw wordt in januari 2023 opgeleverd. (foto: PR) (Foto: )

Voor Cion en Deltasport is het, de één in een noodgebouw en de ander in de beperkte ruimte onder de tribune, nog een maandje of acht behelpen. Daarna is het leed geleden en zijn de wonden van de vernietigende brand in maart 2019 geheeld. Voor het zover is, is er echter een berg werk te verrichten. Niet alleen voor de aannemer, ook voor de doe-het-zelvers van clubs.

Nu ligt de fundatie, als relikwie van het voormalige gebouw, er nog troosteloos bij. Eind mei zet Mol Sloopwerken de sloophamer in het oude fundament, dat niet geschikt is om de nieuwbouw te dragen. 

Cion en Deltasport moeten zelf de kantine inrichten

Daarna neemt Tempel Bouw het stokje over. Vervolgens moeten de clubs, vanaf januari, zelf aan de slag om de kantine, die casco wordt opgeleverd, in te richten. Cion is, vertelt Sebas Verburgh, al bezig met het maken van plannen. “Dan kunnen we, zodra we de sleutel krijgen, direct aan de slag en het gebouw in gebruik nemen. We kijken er naar uit.” Ook Deltasport is, meldt voorzitter Peter Plank, met voorwerk bezig. “Het heeft even geduurd, maar we krijgen een prachtig gebouw en kunnen eindelijk plannen gaan maken. We kijken nu uit naar mensen, die er verstand van bouwen en twee rechterhanden hebben.”