Handbalsters Twist houden moed erin

Algemeen
De 21-21  tegen zaalkampioen Roda'71 voelde voor de Twist-vrouwen aan als een overwinning. (Foto: UWM/gsv)
De 21-21 tegen zaalkampioen Roda'71 voelde voor de Twist-vrouwen aan als een overwinning. (Foto: UWM/gsv) (Foto: )

De gelijkmaker, nota bene in de ultieme slotseconden, zorgde net niet voor een vreugdedansje. De handbalsters van SC Twist hebben namelijk dit seizoen nog niet zoveel gewonnen. Dan geeft een gelijkspel tegen de zaalkampioen een goed gevoel en wordt begroet als een (morele) overwinning. Zo houden ze de moed erin.

Door GERARD s. VERVER

De spelersgroep heeft vlak voor en tijdens corona-tijd vrouwkracht ingeleverd en aan kwaliteit ingeboet. Toch mankeert het niet aan een optimistisch gevoel en verkoopt Facebook-beheerder Djamilla Soumokil ook flinke nederlagen vanuit een positief perspectief. “Dat doet ze goed”, bevestigt aanvoerder Denise van Buijtenen, die handballend betere tijden heeft meegemaakt. 

“In korte tijd is er veel veranderd. Sommigen speelsters zijn gestopt. Met de meiden, die overbleven, is heel hard gewerkt om er een collectief van te maken. En die is er”, meldt ze na de opsteker, die het gelijke spel best wel genoemd mag worden. Halverwege leek met een 13-11 voorsprong zelfs meer in het vat te zitten. Dat het anders afliep leidde niet tot treurnis. Die is er eigenlijk nooit. “We weten hoe we er voor staan. De lat ligt niet zo hoog. De sfeer heeft daar nooit onder geleden. Verliezen is natuurlijk niet leuk. Misschien went het gaandeweg ook wel, maar na ieder laatste fluitsignaal hebben we het gezellig met elkaar en is de derde helft top.”

‘Met Meisjes A erbij ontstaat concurrentie’

Komend seizoen lost Bert Donker ‘ínvaller’ Rob van Beek (’geweldig dat hij er altijd weer is als we hem nodig hebben’) af en maakt het meisjes A-team de overstap naar het grote werk. “Die hebben in de zaal in de topklasse gespeeld en kunnen, zo is al gebleken, makkelijk met Dames 1 mee”, weet Van Buijtenen, die zelf betrokken is bij de training van dat A-team. “Ze gaan er mede voor zorgen, dat er een heel andere dynamiek en concurrentie ontstaat. Iedereen zal nu extra zijn best moeten doen om het eerste te halen.”

De gesprekken, die inmiddels met de uit handbalbolwerk Westland afkomstige Donker gevoerd zijn, wekken verwachtingen. “Zijn enthousiasme werkt nu al aanstekelijk. Hij heeft inmiddels ook een keer gecoacht. Hij heeft veel kennis in huis en een visie over de koers, die hij wil volgen. Hij wil terug naar de hoofdklasse. Wij uiteraard ook, maar we weten dat daarvoor best nog een lange weg te gaan is.”