Buurtsportcoach Dewi van Huls neemt de prijs voor het beste beweeginitiatief van Zuid-Holland in ontvangst van gedeputeerde Anne Koning.
Buurtsportcoach Dewi van Huls neemt de prijs voor het beste beweeginitiatief van Zuid-Holland in ontvangst van gedeputeerde Anne Koning. (Foto: PR)

ViB GymExtra bekroond tot het beste beweeginitiatief van Zuid-Holland

Algemeen

Op vrijdagmiddag 24 juni nam Dewi van Hulst, buurtsportcoach onderwijs van Vlaardingen in Beweging, de provinciale stimuleringsprijs ‘Beste Beweeginitiatief van Zuid-Holland’ in ontvangst voor het project GymExtra! De stimuleringsprijs werd uitgereikt door gedeputeerde Anne Koning tijdens het provinciale symposium Sport en Bewegen om de hoek en voor iedereen.

Na een oproep dit voorjaar werden vanuit heel Zuid-Holland beweeginitiatieven aangedragen. Meer bewegen bestrijdt namelijk bewegingsarmoede en overgewicht en draagt bij aan gezondheid, vitaliteit en geluk. Onlangs werd duidelijk dat GymExtra! behoorde tot de drie finalisten. Daarom mocht Vlaardingen in Beweging hun project komen ‘pitchen’ voor een zaal vol wethouders, beleidsmakers en andere genodigden uit Zuid-Holland. Na de pitches brachten de aanwezigen hun stem uit en kwam GymExtra! als winnaar uit de bus. GymExtra! is een Vlaardings Sportakkoord project waarin de gymdocenten van Vlaardingen in Beweging (ViB) samenwerken met de vijf basisscholen in de Vlaardingse wijk Babberspolder-Ambacht (’t Ambacht, Jan Ligthart, Avonturijn, Jenaplan en het Christal). Op basis van motorische scores (middels de MQ-scan, onderdeel van het ViB-beweegrapport) worden leerlingen die motorisch minder vaardig zijn uitgenodigd voor GymExtra! In december 2021 namen drie ViB gymdocenten en de ViB buursportcoach-onderwijs samen met de basisscholen ‘t Ambacht, Jan Ligthart, Avonturijn, Jenaplan en het Christal het initiatief om een project te ontwikkelen waarin extra aandacht is voor kinderen waarvan de motorische ontwikkeling een extra stimulans kan gebruiken. Nadat het plan gemaakt en opgeschreven was, is het ingediend bij het kernteam Vlaardings Sportakkoord. GymExtra! is één van de inmiddels 11 gehonoreerde Sportakkoord projecten in Vlaardingen.

Vond je dit interessant?

Word wekelijks binnen 5 minuten bijgepraat
over het laatste nieuws uit Vlaardingen

Wij verwerken jouw gegevens zoals omschreven in onze privacyverklaring

Afbeelding
Rajacenna kan nu ook tekenen met handen én voeten Algemeen 15 aug, 13:24
Afbeelding
Foto van de week Ingezonden 14 aug, 14:23
Afbeelding
Feestelijke opening cultureel seizoen op Zomerterras Uit 14 aug, 12:34
Afbeelding
Maak kennis met verschillende laagdrempelige sport- en beweegactiviteiten Sport 13 aug, 14:23
Afbeelding
Haal een tasje op en maak een Vlaardings kunstwerk Uit 13 aug, 12:34
Afbeelding
Zet een taalheld in het zonnetje Algemeen 12 aug, 14:23
Afbeelding
Herdenking van de in Nederlands Indië gesneuvelde militairen Nieuws 12 aug, 12:34
Afbeelding
‘Soort desolate aantrekkelijkheid’ Cultuur 12 aug, 08:32
Afbeelding
Herdenken einde Tweede Wereldoorlog op 15 augustus Algemeen 12 aug, 08:23
Afbeelding
Ingezonden brief van Jan Anderson: ‘Ode aan Oral History’ Historie 11 aug, 14:23
Afbeelding
Terug in de Tijd op het Zomerterras afgelast Uit 11 aug, 13:13
Afbeelding
‘Ik geniet er nog steeds van om mensen blij te maken’ Cultuur 11 aug, 12:34
Afbeelding
Nieuws in het kort Vlaardingen Nieuws 11 aug, 08:58
Digitale krant
Het laatste nieuws uit Vlaardingen

Op Rodi Vlaardingen volg je het laatste nieuws uit Vlaardingen. Rodi Vlaardingen informeert via nieuws, interviews en tips over ontwikkelingen en activiteiten in de buurt en regio.

Nieuws Vlaardingen

Via onze nieuwsbrief mis je nu geen enkel nieuwtje uit jouw regio. Elke week krijg je het laatste nieuws uit Vlaardingen in je mailbox.

Blijf net zoals 10.000 andere Nederlanders up-to-date Schrijf je in voor onze nieuwsbrief