Vlaardingse open water zwemmers boeken mooie resultaten

Algemeen
Het succesvolle ZVVS-team met v.l.n.r Karin Stein, Joey Pop, Hilde Vrijbloed, Nadya Putter, Willem Putter en Irene van de Laan.
Het succesvolle ZVVS-team met v.l.n.r Karin Stein, Joey Pop, Hilde Vrijbloed, Nadya Putter, Willem Putter en Irene van de Laan. (Foto: UWM/PS)

De open water zwemmers van ZVVS beleefden een druk maar succesvol weekend in Amsterdam. Op de bekende Bosbaan en in de Gaasperplas werden mooie resultaten geboekt door de Vlaardingse zwemmers, die na twee jaar coronatijd, eindelijk weer helemaal in hun element zijn op deze lange afstanden.

Door Peter Spek

De beste prestatie werd verricht door Niels Dijkshoorn op de 3000 meter vrije slag. De ZVVS-zwemmer tikte als eerste aan op deze afstand in de snelle tijd van 37.15.30 minuten. Een paar weken geleden domineerde Niels Dijkshoorn nog op de Nederlandse kampioenschappen langebaan in Amersfoort, waar hij op de 50 meter rugslag goud veroverde en op de 100 en 200 meter het zilver pakte. 

Topteam

Zijn prestaties zijn niet onopgemerkt gebleven. Binnenkort vertrekt hij bij ZVVS om zich aan te sluiten bij het topteam van de KNZB in Eindhoven waar hij in het Pieter van den Hoogenband gaat trainen, een eervolle uitnodiging. ”Een onwijze gave stap en ik ga er ook studeren en betrekt via de KNZB woonruimte waar meerdere sporters wonen en dat op twee minuten afstand van het zwembad,” laat Niels Dijkshoorn enthousiast weten. 

Trots

Karin Stein, is na een dipje, weer helemaal terug. Op de Gaasperplas kwam de Vlaardingse op de 1000 meter schoolslag en de 1500 meter vrije slag als eerste binnen. “Ik had gewoon weer mijn dag en het ging na maanden van mindere prestaties ineens weer erg goed. Op de 1500 meter vrije slag zwom ik zelfs met een tijd van 20.53.27 minuten ruim een minuut onder het baanrecord en daar ben ik wel trots op”, liet Stein weten.

 Jeugdzwemmer Joey Pop deed het ook uitstekend met een eerste plaats op de 3000 meter vrije slag in 40.22.70 minuten. Irene van der Laan won de 1000 meter vrije slag in 15.30.52 minuten.