De Vlaardingse showbrassband Thalita heeft in Nederland een uitstekende naam opgebouwd en wordt met enige regelmaat uitgenodigd voor een optreden, maar vooralsnog is het belangrijk om zich te presenteren aan de Vlaardingers.
De Vlaardingse showbrassband Thalita heeft in Nederland een uitstekende naam opgebouwd en wordt met enige regelmaat uitgenodigd voor een optreden, maar vooralsnog is het belangrijk om zich te presenteren aan de Vlaardingers. (Foto: UWM/PS)

Muzikaal offensief van showbrassband Thalita om Vlaardingers aan een muziekinstrument te krijgen

Algemeen

De Vlaardingse showbrassband Thalita zet zich de komende weken in om, na een coronaperiode van twee jaar met bijna geen optredens, zich weer zichtbaar te maken in de haringstad en omgeving. En dat is zeker nodig om het ledenbestand van de muzikanten op peil te houden of nieuwe leden aan te trekken.

Door Peter Spek

“Om die zichtbaarheid gestalte te geven”, begint Arjo Boerdam, al vele jaren in diverse functies actief bij Thalita, zijn verhaal. “Zo verzorgen wij aanstaande zondag om 16.50 uur op het UITterras van het Zomerterras in het Oranjepark een optreden en staan wij daar de gehele dag met een standje, waar jong en oud een instrument kan bespelen, wij moedigen zeker de jeugd aan om een poging te wagen en muziekinstrument te kiezen”, aldus Arjo Boerdam.
Maar bij dit optreden op het Zomerterras blijft het niet voor de muziekvereniging. “Na de zomer hebben wij nog meer mogelijkheden voor de jeugd, maar natuurlijk ook ook volwassenen, om lessen bij ons te volgen en een instrument te leren bespelen die binnen onze vereniging past. Denk hierbij aan een trombone, cornet, trompet, saxofoon, dwarsfluit of piccolo of een euphonium of bastuba. Een instrument bespeel je niet zomaar, daar is een goede instructie voor nodig en dat allemaal tegen een redelijke contributie”, aldus de Vlaardinger.

Samen muziek maken

Voor Arjo Boerdam staat naar eigen ervaring vast dat samen muziek maken erg belangrijk is voor je geestelijk welzijn. “Het samen muziek maken is tenslotte leuker dan alleen. Thalita wil dit graag voor iedere Vlaardinger mogelijk maken.” Verder staat er op vrijdagavond 26 augustus een wijkmars op het programma in de Drevenbuurt in de Holy. “Met onze wijkmars willen wij ons laten zien maar vooral laten horen in onze thuisstad. Een muziekmars door de wijk kan voor ons nieuwe leden opleveren.”
Arjo Boerdam en zijn mede-muzikanten kijken het meeste uit naar de open repetitieavond op dinsdag 6 september. “Iedereen die maar een klein beetje op een instrument kan spelen die binnen ons instrumentarium past en altijd al in een muziekkorps had willen spelen, maar daar om wat voor reden niets van is gekomen, is natuurlijk van harte welkom op deze open repetitieavond”, aldus Arjo Boerdam, die weet dat veel muziekinstrumenten bij Vlaardingers op de zolder liggen te verstoffen.

Open repetitieavond

“Wellicht is er ooit op zo’n instrument gespeeld, dan is dit het moment om hem er weer eens bij te pakken en mee te doen aan onze open repetitieavond.” Niets wordt bij Thalita aan het toeval overgelaten en het ontbreekt de aspirant leden aan niets. “Laat ons vooraf even weten op welk instrument er meegespeeld wordt deze avond. Heb je geen instrument, dan kunnen wij daar ook voor zorgen. Tevens ligt er bladmuziek klaar voor het betreffende instrument. Muzikanten die elders bij een vereniging spelen zijn van harte uitgenodigd om deze avond eens gezellig aan te schuiven”, is het credo van Arjo Boerdam. Het is ook mogelijk om gewoon een avond te komen luisteren en de sfeer van de vereniging te proeven. De repetitieavond wordt gehouden in de aula van de sporthal Holy aan de Korhoenlaan 6 en begint om 19.30 uur. Belangstellenden voor de open repetitieavond kunnen zich melden via: info@thalita.nl.

Vond je dit interessant?

Word wekelijks binnen 5 minuten bijgepraat
over het laatste nieuws uit Vlaardingen

Wij verwerken jouw gegevens zoals omschreven in onze privacyverklaring

Afbeelding
Spectrum Soepbar een succes Algemeen gisteren
Afbeelding
Een afvalwaterzuivering is net een wasstraat Partnerbijdrage 30 nov, 12:36
Afbeelding
Extra subsidie voor Omroep Vlaardingen Algemeen 30 nov, 12:34
Afbeelding
Oproep: Het Fonds zoekt verhalen over Villa IJzermans Algemeen 30 nov, 09:06
Afbeelding
Nieuw bestuur van ZwemVereniging Vlaardingen-Schiedam Algemeen 30 nov, 09:01
Afbeelding
Muziek bij de Buren blijft een bijzonder fenomeen Algemeen 30 nov, 08:59
Afbeelding
ZVVS mist afgezwaaide sterkhouders Sport 29 nov, 07:23
Afbeelding
In Memoriam Ben Vuijk: Kleine succesjes waren goud waard Algemeen 28 nov, 21:12
Afbeelding
Twist brengt koploper tot wanhoop Sport 28 nov, 14:23
Afbeelding
Transporttarief Stedin in 2023 tien euro per maand duurder Algemeen 28 nov, 13:06
Afbeelding
Kort sportnieuws uit Vlaardingen Sport 28 nov, 13:01
Afbeelding
Verlost van het gelijke spelen-spook Algemeen 28 nov, 09:39
Afbeelding
Thema foto-expo: kwetsbare vrijheid Algemeen 26 nov, 12:53
Blijf net zoals 10.000 andere Nederlanders up-to-date Schrijf je in voor onze nieuwsbrief