Kort sportnieuws uit Vlaardingen

Algemeen
Boy Rueck (midden) wint De Coureurs woensdagavondcompetitie (Foto: PR)
Boy Rueck (midden) wint De Coureurs woensdagavondcompetitie (Foto: PR) (Foto: )

Dick Advocaat en Cor Pot op visite bij CWO

De Businessclub van CWO heeft al vele bekende voetbal-Nederlanders naar park ’t Nieuwelant gehaald. Daar voegen ze op vrijdag 14 oktober Dick Advocaat en zijn assistent Cor Pot aan toe. Ze worden ondervraagd door presentator Jan Dirk Stouten en zijn ook aanwezig voor een ‘meet-and-greet’.

D-junior Gijs Wassink snel op de 600 meter

De D-junioren van AV Fortuna maakten onlangs de reis naar Emmeloord waar ze mochten deelnemen aan de finale van de C-competitie. Het leverde de jongens en meisjes geen podiumplaats op. Wel werden diverse persoonlijke records verbeterd en knabbelde Gijs Wassink liefst droe seconde af van het clubrecord.

Weer ruime zege

De korfballers van Twist hebben, na 22-10 winst op Juliana van vorige week, nu ook Dijkvogels met ruim verschil geklopt: 12-18. Zaterdag volgt de thuisbeurt tegen Korbis, waarmee de Vlaardingers de tweede plaats delen.: .  

Boy Rueck soeverein naar eindzege

Boy Rueck won niet alleen de laatste rit van de CyclingXpert woensdagavondcompetitie bij Rennersclub De Coureur. Hij werd ook soeverein winnaar van het algemeen klassement. Ruben Mijnsbergen en Danny Vrolijk werden tweede en derde.

VFC-jeugdspeler debuteert bij Sparta

De in Amsterdam geboren maar in Vlaardingen getogen Youri Schoonderwalt (22) maakte tegen FC Groningen zijn debuut onder de lat bij Sparta. Hij startte ooit als aanvaller bij de F-pupillen van VFC. Als E-tje werd hij keeper en bleef tot en met de A-junioren aan de Sportlaan. In 2017 maakte hij de overstap naar ADO Den Haag en verhuisde dit seizoen naar Spangen. 

Dames ZVVS ongeslagen

De waterpolosters van ZVVS zijn de competitie sterk gestart. Werd vorige week MNC Dordrecht met 1-7 afgedroogd, zaterdag leverde de thuisbeurt tegen ZPB 11-8 winst op. Overigens wel met de aantekening dat de zege pas in het laatste kwart echt veilig gesteld werd.

AGENDA

VOETBAL – zat (14.30): CWO-Wilhelmus, RKDEO-Cion, VFC/za-Concordia, DVO’32-Victoria’04, Deltasport-Vierpolders, De Dijk-Zwaluwen (15.00);

Zon Gastel-VFC (14.00).

DAMESVOETBAL: zat DSVP 3-Zwaluwen, Cion-Excelsior M (10.30), DVO’32-CWO (11.45); zon Antibarbari 6-Victoria’04.

BASKETBAL: zon SBU2-VlaardingenCaptains(h).

HANDBAL: zat DWS-Twist(h), TOGB-Twist(d), Oliveo 2-Twist(h/zaal).

HOCKEY: zon HDS-Pollux(h), Broekpolder 12.45 Pollux-Dopie(d).

HONKBAL: zon Zwaluwenlaan 14.30 Holy-Wombats.

KORFBAL: zat Cl.Civilislaan 15.30 Twist-Korbis.

VOLLEYBAL: zat HouStand-Move4U/MVC(d).

WATERPOLO: zat DBD-ZVVS(h), Den Haag-ZVVS(d).