Agenda voor Vlaardingen

Algemeen
Stadswandeling.
Stadswandeling. (Foto: ServiceTeam Vlaardingen)

zaterdag 8 oktober

vogelbeurs

Op zaterdag 8 oktober a.s organiseert vogelvereniging Icarus een vogelbeurs in het clubgebouw aan de kooikersweg 1b te Vlaardingen. De beurs is van 10 tot 13 uur, en de toegang is gratis. Alles op het gebied voor het houden en verzorgen van uw vogels is aanwezig, tevens zijn er vele soorten vogels te koop. Heeft u vragen over uw vogels , of heeft u interesse in deze fraaie hobby? Verdere informatie op www.vogelvereniging-icarus.nl of email. info@vogelvereniging-icarus.nl

Workshop portret fotografie

Deze workshop is een combinatie van theorie en praktijk. Speciaal voor degene die zich wil verdiepen in verschillende belichtingstechnieken. Aan bod komen studio belichting en natuurlijk licht binnen en buiten. Er zullen modellen aanwezig zijn die we gaan fotograferen. De workshop is voor de beginnende en gevorderde fotograaf. Workshop wordt gegeven in de sfeervolle studio in het OOAK pand aan de koningin wilhelminahaven zz 20, Vlaardingen. Extra informatie of inschrijven via www.tamaraheckfotografie.nl

zondag 9 oktober

Stadswandeling Vlaardinger-Ambacht

De stadsgidsen van ServiceTeam Vlaardingen nemen u mee door Vlaardinger-Ambacht, dat tot 1941 een zelfstandige gemeente was. Vertrek om 14.00 uur vanaf het Streekmuseum Jan Anderson, Kethelweg 50a. Kosten € 3,00, met Rotterdampas of Vrijwilligerspas € 1,50. Reserveren via serviceteam-vlaardingen.nl/agenda.

maandag 10 oktober

Kundalini-yoga

Elke maandag om 10:00 uur en om 11:30 uur. Kom kijken en doe mee met kundalini-yoga = superyoga in Buurtkamer VOP, Valeriusstraat 28, 3131TL Vlaardingen, tel. 0641644049.

dinsdag 11 oktober

Mannenkoor Orpheus

Orpheus Vlaardingen is weer begonnen met de repetities. Elke dinsdag om 19.30 u in de Remonstrantse kerk aan de Hoflaan 39 in Vlaardingen, geopend vanaf 19 u. Wij kunnen er onder leiding van onze dirigent Michel de Valk direct weer flink tegenaan, want op 15 oktober zijn er al optredens. Geïnteresseerde mannen zijn van harte welkom om vrijblijvend kennis te komen maken. De koffie staat klaar. Meer info op: vmko.nl.

Meditatie in beweging

Heb je behoefte aan meer rust in je hoofd en in je lijf? Maak dan kennis met de meditatieve, vloeiende bewegingen van Qi Gong & Tai Chi Tao. Je bent van harte welkom voor een gratis kennismakingsles op dinsdag- of donderdagavond (19.45 – 21.00 uur), of vrijdagochtend (9.45 tot 11.00 uur). Aanmelding telefonisch of via mail. Ingrid van Breemen van Innerlijke glimlach geeft al ruim 18 jaar met succes wekelijkse lessen en workshops Qi Gong & Tai Chi Tao, voorheen in Schiedam en sinds kort in Vlaardingen: Touchfit, Hendrik Casimirstraat 151. E-mail: info@innerlijkeglimlach.nl, tel.nr: 06-44804102. Kijk voor meer informatie op: https://innerlijkeglimlach.nl.

woensdag 12 oktober

Loop-eens-binnenspreekuur van Humanitas

Elke woensdag van 9 - 12 uur kun je binnenlopen bij het Buurtpunt met vragen over geldzaken. Vrijwilligers van Humanitas helpen mensen met het lezen en begrijpen van brieven, ze beantwoorden vragen over geldzaken: schulden, toeslagen, belasting. Een afspraak maken is niet nodig. Buurtpunt, Rotterdamseweg 176, Vlaardingen, 3de verdieping.

Kruidenwandeling in de Heemtuin (Westwijk)

Geniet je ook altijd zo van al het moois in de Heemtuin, maar zou je weleens meer willen weten over eetbaarheid en de geneeskracht van de kruiden en de bomen die hier groeien? Ga dan mee met de kruidenwandeling van Het Dwaalspoor in de Heemtuin! We behandelen ca. 10 verschillende kruiden. Janneke van Ruijven vertelt je over de geneeskracht en eetbaarheid van de verschillende planten, hoe je ze kunt herkennen en wat je er allemaal van kunt maken! Achteraf ontvang je een digitale hand-out met de behandelde kruiden. De wandeling vind plaats op Woensdag 12 oktober van 9.30-10.30 uur. De wandeling is gratis i.v.m. subsidie van Fonds Schiedam Vlaardingen. Aanmelden is verplicht. Er is plek voor max. 12 deelnemers. Reserveer je plekje op: www.hetdwaalspoor.nl/webshop.

donderdag 13 oktober

Orgel concerten

Op donderdag zijn er weer lunch concerten van 12:45 tot 13:45 in de Grote kerk van Vlaardingen met Aad Zoutendijk op het orgel.

Klaverjassen

Iedere donderdag middag klaverjassen in de Bijenkorf aan de Reigerlaan 100 in de Holy wijk. Als je van Klaverjassen houdt kom gerust eens kijken en speel mee. Aanvang: 13.20 uur inl. tel. 0613951276

zaterdag 15 oktober

Repaircafé in De Windwijzer

Het Repaircafé de Windwijzer is er op de derde zaterdag van de maand van 9.30 tot 12.00 uur. Reparaties zijn gratis, alleen voor onderdelen moet betaald worden. Aanmelden graag via de e-mail. repaircafe@dewindwijzer.nl. Broek kapot, een zoom naaien? Fiets kapot? Stofzuiger kapot? Kom naar het Repaircafé. De vrijwilligers hebben er weer zin in! Het adres: Schiedamseweg 95 in Vlaardingen.